dagarmedmig

2012-08-19
23:04:00

Det ska vara gott och leva...
Annars kan det kvitta :)
Helgen har spenderats på Torekovs camping. Avkopplande och super mysigt! Precis vad vår familj behövde. Man behöver verkligen inte åka så långt bort för att man ska koppla av vardagen. Denna gången räckte det med att hyra en stuga och leva så enkelt som möjligt under en helg. 
Känns faktiskt som om jag har laddat batterierna med lite ny energi. Matinspiration och nya planer har hamnat på "nya energi" listan. 
 
Ikväll blev det grillat, får passa på innna sommaren är över. Till grillskivorna blev det super goda och lätta potatissnurror. Ett för mig nytt tillbehör som absolut kommer göras fler gånger. 
 
Potatissnurror
4 pers
 
1 ark smördeg
cirka 2 dl riven västerbottenost
cirka 10 st kokta potatisar (måste kallna innan man använder dem)
1 ägg
salt och peppar
 
Gör så här:
1. Bred ut arket med smördeg på ett bakplåtspapper.
2. Pressa eller hacka den kalla potatisen och lägg på smördegen.
3. Strö över den rivna västerbottenosten. Salta och peppra.
4. Rulla ihop som en rulltårta och skär i cirka 3 cm breda skivor.
5. Ställ skivorna upp på ett bakplåtspapper och pensla de med ett uppvispat ägg.  
6. Ställ in i ugn på 200 grader i cirka 20 minuter eller tills de fått fin färg. 
 
- TIPS: Servera genast för bästa smak! -
 
 
- Ingredienserna ligger på smördegen, redo för att rullas ihop - 
 
 
- Innan ugnen -
 
 
- Klara att ätas - 
 
I stället för att göra en vanlig traditionell sallad grillade vi ananas och aubergine. Ananasen gjorde vi ingenting med innan vi grillade den och med auberginen ringlade vi på olja.
 
 
 
All kärlek!
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: