dagarmedmig

2012-08-24
21:53:06

Höstkänslor
I förrgår var vädret så tråkigt. Ena sekunden vräkte regnet ner och andra sekunden var det hyffsat bra. Den kommande hösten gjorde sig påmind. Rätt mysigt måste jag ändå säga, tända ljus, film och en massa mys. Jag inleder den kommande hösten med en god soppa och hembakat bröd.
 
Kronärtskockssoppa med örtscones
4 pers
 
2 burkar kronärtskockshjärtan (á 400 g)
1 gul lök
1 kruka persilja
1 msk smör
2 msk grönsaksfond
5 dl vatten
5 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde
salt och peppar

Gör så här:
1. Skala och hacka löken. 
2. Plocka persiljan och hacka den grovt.
3. Fräs löken och persiljan i smöret i en kastrull och tillsätt kronärtskockorna, fond och vattnet.
4. Låt koka i cirka 8 minuter.
5. Ta bort från plattan och mixa allt slätt.
6. Tillsätt därefter grädden under omrörning och låt koka upp igen.
7. Smaka av med salt och peppar (jag tog rätt mycket svartpeppar)
 
 
 
Örtscones
4 st stora alt. 6 st mindre
 
1/2 dl blandade örter
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g rumstempererat smör
3 dl mjölk
 
Gör så här:
1. Finhacka örterna.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och örterna i en bunke.
3. Skär ner smör i små bitar och blanda ner i mjölblandningen till en finkornig deg.
4. Blanda försiktigt ner mjölken, lite i taget tills att det blivit en jämn deg.
5. Ta upp degen på mjölad bänk och dela sedan i portionsbröd.
6. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.
 
- Vi gillade soppan jätte mycket. Perfekt som förrätt eller som huvudrätt. Vill man lyxa till det tycker jag att man ska köra på 40 % grädde, blir godare så - 
 
 
 
 
 
Nu ska vi fira helg genom att kolla på TV och äta popkorn!
 
All kärlek till er!
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: