dagarmedmig

2012-12-02
20:15:10

Att griljera julskinka för första gången...
Var hur smidigt som helst. Nästan så att jag trodde det var ett skämt :) Jag har aldrig gjort det för vi har inte varit hemma så mycket ändå under julen. Det har känts onödigt då både Johans föräldrar och mina föräldrar har den traditionella skinkan. Men i år när jag är mamma (var det förra året med, men då var det så mycket annat att tänka på som förstagångsförälder) vill jag starta mina egna traditioner. Om jag säger att det känns så där vuxet, förstår ni då vad jag menar? Tro nu inte att jag tidigare har förnekat min vuxna sida, för jag påminns ständigt om hur snabbt tiden går och att man blir äldre :) :)
 
Julskinka
 
1 färdigkokt skinka
1 ägg
3 msk grovkornig senap
0.5 msk strösocker
0.5 tsk salt
0.5 dl ströbröd, eller så mycket som går åt för att täcka skinkan
 
Gör så här:
1. Klipp av nätet på skinkan och ta bort skinksvålen.
2. Blanda samman ingredienserna (endast lite ströbröd) och bre på skinkan.
3. Sikta över ströbröd.
4. Griljera skinkan på 200 grader i cirka 10-15 minuter.
 
 
- Nätet och fettsvålen är borta -
 
 
- Innan ugnen -
 
 
- Klar att ätas efter 15 minuter i ugnen - 
 
 
Kommer ni att göra eran egen julskinka i år?
 
Ha en fortsatt härlig första advent vänner!
♥ Kramar ♥ 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: