dagarmedmig

2012-12-06
15:59:50

Pepparkaks pannacotta
Är du sugen på en söt, pepparkakskryddig och gräddig avslutning på julmiddagen, då ska du testa den smarriga efterrätt som man kan förbereda innan gästerna kommer.
 
Det räcker med små portionsformar, då det annars kan bli för mäktigt.. Vi diskuterade hur mycket gelatin man ska använda sig av och det är helt klart en smaksak, vill man ha den lösare eller hårdare i konsistensen? I receptet står det 1 st gelatinblad. Men enligt Mia blev den för lös med 1 gelatinblad. När Mia bjöd oss på pannacottan hade hon i 2 st, vilket gjorde att den blev mer hård i konsistensen. Jag tänker testa med 1,5 st när jag gör den. Hoppas och tror att den blir lite lösare, men inte för lös :) :) 
Testa dig fram du med..Smakar ju lika gott hur lös eller hård den än blir :) 
 
Pepparkakas pannacotta
4 pers
 
1 - 2 st gelatinblad
 3 dl vispgrädde
4 msk farinsocker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1 krm malen ingefära
 
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladet(en) i kallt vatten i 5 minuter.
2. Koka upp grädde, socker och kryddor. Ta från värmen. 
3. Tillsätt gelatinet och låt svalna 10 minuter. 
4. Häll upp i små portinsformar/glas, låt stå kallt till servering. Minst tre timmar.
5. Ta fram 15 minuter före servering. Hyvla över choklad. 
 
- Ett tips är att garnera med en pepparkaka, blev riktigt läckert - 
 
 
 
 
 
 
Pepparkaks pannacotta, ett måste i jul.
 
All kärlek!
 
 

 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: