dagarmedmig

2012-12-18
20:34:55

Pepparkaksskorpor
Julen förknippar man ofta med mycket mat, bakverk och en massa smarrigt julgodis. Förra veckan hade jag inte lust att börja baka och julstöka, men nu har krafterna för julstök infunnit sig. Jag som aldrig brukar göra listor, är  inte så mycket för det, har nu gjort flera listor över julhelgens to do. I går började jag pricka av på listorna. Först ut som en punkt var att göra pepparkaksskorpor och oj vad lätt och gott det var. Idag har jag gjort egen julkorv för första gången. Riktigt roligt och en härlig känsla när man kan stoltsera med att man faktiskt gjort korven själv. God var den också, faktiskt riktigt god.
 
Skynda er att göra dessa goda skorpor, perfekta att ta fram till kaffet. Jag lovar ni kommer inte ångra er.
 
Pepparkaksskorpor
ca. 20 st
Tid. 1 timme och 40 minuter
 
1/2 dl strösocker
1 dl farinsocker
125 g smör
1 ägg
3 dl siktat dinkelmjöl
3 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3-4 tsk pepparkakskrydda
1 1/2 dl standradmjölk
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör strösocker, farinsocker samt smör poröst.
3. Tillsätt ägget. 
4. Blanda i dinkelmjöl, havregryn, bakpulver, vaniljsocker samt pepparkakskrydda.
5. Tillsätt detta i smeten växelvis med mjölken.
6. Baka ut två längder på en bakplåtsklädd plåt.
7. Grädda längderna mitt i ugnen ca. 18-20 minuter.
8. Skär längderna till sneda snittar direkt efter att de lämnat ugnen.
9. Ställ tillbaka i ugnen och torka skorporna torra i 100 grader, ca 1 timme.
 
 


 
 
(Recept: Elle mat & vin nr. 8)
 
Ha en skön tisdagskväll!
 
Imorgon kommer recept på julkorv och julgodis, välkommen :) 
 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: