dagarmedmig

2012-07-31
22:29:29

7 sorters kakor
Om några få dagar blir liten tjej stor tjej. Ebba fyller nämligen 1 år. Det spelar ingen roll hur många gånger jag säger orden ett år, så förstår jag ändå inte hur min lilla "bebis" redan blir ett år. Vart tog dagarna, veckorna och  månaderna vägen det här första året? Kommer det alltid att gå så här snabbt, i så fall känns det som om tiden när jag kommer stå på skolgården och vänta på min lilla flicka snart är här. På ett vis sorgligt, men på ett annat vis väldigt, väldigt positiv. Jag inbillar mig att tiden går snabbt när man har det bra, eller vad tror du?
 
Till Ebbas kalas kommer det att behövas bakas en massa kakor och tårtor, så här på bloggen kommer det att i veckan bli en hel del recept på just detta. I dag har jag bakat Leilas jättegoda kolasnittar.
 
Jättegoda kolasnittar
25 kakor
 
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
4. Dela degen och rulla ut till lagom stora längder (jag delade de i 4 bitar= 4 längder)
5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
 
 
 
 
- Nu är det bara till att fortsätta baka om jag ska få ihop 7 sorters kakor till den stora dagen, 1 gjord, 6 kvar :)  - 
 
All kärlek!

2012-07-29
20:41:05

Pasta som ser ut som ris....
Mannen här hemma undrade suspekt om det verkligen var så himla gott med ris i en sallad. Jag är absolut inte något stort fan av kallt ris i sallader, men däremot älskar jag risoni. Ser nästan exakt likadant ut som ris, bara något tjockare och lite, lite längre. Något som mannen helt klart höll med om :) 
När vi vaknade i morses såg vädret lovande ut, tänkte oss en dag på havet. Men tyvärr mulnade det på så det fick bli en sväng till barnensbadstrand istället. Inte fel det heller. Jag som trodde att vi skulle kunna äta ute idag bestämde mig för att göra en risoni sallad, lätt att ta med och inget som behöver värmas. Ett extra plus för att familjens minsta medlem gillar de flesta ingredienserna och kan få en egen tallrik med samma mat som oss. 
 
Emelies risonisallad
4 pers
 
Ingredienser:
100 g risoni
1/2 dl olivolja
1 st vitlöksklyfta
1/2 Onsala korv
1 ask Coctail tomater
1 burk majs
1 pkt aptena fetaost
1 påse färsk bladspenat
salt & nymalen svartpeppar
 
Gör så här:
1. Koka risoni i 1 liter vatten i 11 minuter. När de är färdigkokta häll i ett durkslag och skölj i kallt vatten.
2. Blanda olivolja, pressad vitlök, svartpeppar och salt.
3. Blanda samman risoni och olivoljan i en skål.
4. Smula över fetaost.
5. Hacka grönsakerna och skiva onsalakorven, blanda samman med risoni.
6. Krydda med havssalt och svartpeppar (snåla inte med svartpeppar).
 
- Smaklig måltid vänner !! -
 
 
 
All kärlek!
 
 
 
 
  

2012-07-27
22:16:49

Somrig paj...
Nu när solen och värmen visar sig från sin bästa sida, passar det utmärkt att laga något riktigt somrigt. För några år sedan blev jag bjuden på en underbart god räkpaj av min moster, den tänker jag bjuda er på idag.
 
Kall räkpaj
4 port
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g margarin eller smör
3 msk vatten
 
Fyllning:
500 g oskalade (tinade) räkor
1 finhackad gul lök
200 g philadelphiaost (light)
2 dl (lätt) créme fraiche
1 burk (100 g) röd caviar (stenbitsrom)
Gröna oliver
Dillkvistar
1 st citron
 
Gör så här:
1. Hacka/gaffla ihop mjöl och tunnskivat smör/margarin i en bunke till smuldeg.
2. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en slät deg och låt den ligga kallt en stund.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Tryck ut degen i en pajform (27-28 cm i diameter) så att botten och kanterna täcks.
5. Nagga botten med en gaffel.
6. Grädda 12-15 minuter, så att pajenskalet får lite färg. Låt pajskalet kallna.
7. Skala räkorna och hacka löken.
8. Rör ihop philadelphiaost, créme fraiche och lök.
9. Bred ut blandningen i pajskalet. 
10. Garnera med räkor, stenbitsrom, oliver, dillkvistar och citron.
 
 
- Innan garnering -
 
 
 
- Färdig garnerad och klar att njutas av -
 
Till pajen drack vi en av mina favorit drycker när det kommer till alkoholhaltiga alternativ, Asti cinzano. Lätt druckit, mousserande & sött ;) 
 
 
Önskar er alla en underbar helg med hopp om bra väder!

2012-07-26
22:13:04

2 goda tips till sommarbjudningarna..
 
Att bli bortbjuden och få god mat och dryck är bland det mysigaste och härligaste jag vet, det kallar jag guldkant på tillvaron...Det är självklart lika mysigt att få bjuda hit vänner och familj på mat, men på något vis tycker jag om att få bli inspirerad och smaka på andras kockkunskaper.
När vi var bortbjudan sist bjöds det på super god mat. Till förrätt var det
 
- Melon och skinka -
 
 
 
Som tilltugg till välkomstdrinken bjöds det på
- Crostini med tapenad -
 
 
 

När jag bjuder på tapenad brukar jag faktiskt köpa färdig på burk. Det finns en uppsjö av olika varianter att välja på, så det är bara till att börja pröva sig fram till sin favorit.
 
..........................
 
Idag är det mannens sista semesterdag, vilket känns sååå tråkigt. Ebba och jag ska efter fyra veckor klara oss själva på dagarna, vi kommer sakna all gemensam tid som vi haft dessa veckor. Men allt roligt har ett slut, så nu gäller det att ta tillvara på kvällarna som förhoppningsvis kommer att bjuda på bra väder. 
 
Imorgon ska mina föräldrar ha vänner på besök så jag ska hjälpa dem att baka en efterrätt, vi får se vad det blir för smarrigt. Kika in imorgon igen om ni är nyfikna och behöver recept till helgens bravader.
 
All kärlek!
 

2012-07-24
23:12:27

Kalla såser
Under sommaren tycker jag att det är godast med en kall sås till maten. När vi äter lax brukar jag göra en kall romsås som är super god och som går snabbt att tillaga. Romsåsen använder jag även som grund till toastskagen röra och till min räkröra som jag brukar ha till bakpotatis.
 
ROMSÅS
4 pers
 
4 dl Creme fraiche
1 burk löjrom
1 knippe dill
citronpeppar
vitpeppar
(1/2 rödlök, finhackad)
 
- Blanda samman creme fraiche, löjrom samt kryddorna. Klipp ner dillen och blanda runt. Om man är en rödlök älskare blir det super smarrigt att finhacka rödlök och blanda ner i såsen -
 
...............................
 
En annan god sås som jag blev bjuden på i går var hemgjord aioli. Blev serverad denna aioli till grillad fläskfile och rotfruktgrönsaker, en perfekt kombo.
 
Gunillas aioli
8 pers
 
4 st äggulor
3-4 st vitlöksklyftor
1-2 msk vitvinsvinäger
4-5 dl rapsolja
salt & peppar
 
- Vispa äggulorna poröst. Blanda ner vitvinsvinägern & rapsoljan försiktigt. Pressa vitlöken och blanda samman. Smaka av med salt & nymalen vit -svartpeppar -
 
 
 
...............................
 
Tzatziki
4 pers
 
5 dl Turkisk youghurt
1 st gurka, stor
1 tsk salt
1 skvätt citronsaft
2 tsk olivolja
2-3 st vitlöksklyftor (riven)
 
Gör så här:
1. Dela gurkan och riv den på den grova sidan av rivjärnet.
2. Lägg gurkstrimlorna och salt i en skål, låt stå cirka 1 timme. 
3. Häll över gurkan i en sil och pressa ur all vätska.
4. Blanda yoghurten, vitlöken och olivoljan. Tillsätt gurkan. 
5. Smaka av med salt och några droppar citron. 
 
 - Låt gärna tzatzikin stå och dra i kylskåpet några timmar innan servering, för att få en bättre smak. Den perfekta tzatziki får man om man man låter gurkan rinna av så att tzatzikin inte blir för vattning - 
 
...............................
................
.......
.
 
När jag kom hem från jobbet bestämde vi oss för att ta vara på det varma och härliga vädret. Vi tände grillen. Det fick bli marinerade kotletter. Som tillbehör till kotletterna blev det följande:
 
Grillad sparris
4 pers
 
1 bunt sparris
Parmesanost
olivolja
flingsalt
 
- Grilla sparrisen tills den är lagom mjuk. Riv parmesanost på ett rivjärn och lägg på sparrisen. Ringa lite olivolja & salta med flingsalt - 
 
Fyllda grillade champinjoner
4 pers
 
15 st champinjoner
1 pkt Cantadou basilika & gräslök
 
- Skölj av champinjonerna. Ta bort "foten" och gröp ur lite av innehållet på champinjonerna. Fyll hålet med mjukosten. Grilla eller stek i ugnen (i ugn på 225 g i några minuter) -
 
 
All kärlek!
 
 
 
  

2012-07-22
21:49:44

Gunillas rödavinbärspaj

Ikväll när vi var hembjudna på mat till bästa vännen bjöds det på grillat och underbar efterrätt. Jag "snodde" receptet, som vännen i sin tur fått från Gunilla :)

Gunillas rödavinbärspaj

3 dl vetemjöl1,5 dl socker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

150 g smör

5 dl rödavinbär

2-3 dl crème fraîche

Gör så här:

1. Rör ihop de torra ingredienserna.

2. Tillsätt smöret och blanda samman till en deg.

3. Tryck ut i en pajform, låt stå i kyl en stund.

4. Blanda samman vinbären och crème fraîche försiktigt.

5. Häll i pajskalet.

6. Ställ in i ugn på 225 g i 15 min.

7. Sänk värmen till 150g och låt stå ytterligare 10-15 min i ugnen.

- serveras med vaniljglass -

All kärlek!


2012-07-21
12:13:11

Kärleksparken❤

Sitter i kärleksparken och njuter av solen och god mat.. Ibland kan jag bli så super sugen på stekt strömming och potatismos, precis det äter jag nu :) :) ikväll vankas det grillat, vi har äntligen vädret på vår sida!!! Vi ses ikväll igen vänner :) ❤❤❤❤


2012-07-20
18:55:31

Grillat...
Tidigare i sommar väntade vi på att det skulle sluta regna innan vi grillade, nu har vi gett upp hoppet om en varm och skön sommar. Vi trotsar ständigt vädret och grillar trots regn och rusk.
 
"Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder", det mottot går vi efter i sommar ;)
 
I tisdags var vi 6 vuxna och två barn (+ två i magen, varav 1 är ute nu :) ) här hemma och käkade grillat och en massa tillbehör. Vi hade en super mysig kväll med härliga samtalsämnen, precis så som det ska vara.
 
Maten under kvällen var följande:
 
Kycklingspett
4 pers

Ingredienser:
600 g kycklingfilé
2 rödlökar 
8 st champinjoner
1 1/2 tsk grillkrydda
Valfri marinad
Träspett (Glöm inte att blötlägga spetten innan maten träs på)
 
Gör så här:
1. Skär kycklingfilén i 2 cm tjocka kuber. Lägg kycklingen i en fryspåse och häll på marinaden.
2. Marinera gärna över natten.
3. Skär rödlöken i stora bitar så att de håller sig på spettet (försmå bitar trillar isär)
4. Skär champinjonerna i tjocka bitar.
5. Varva med champinjoner, rödlök och kyckling på spetten. 
6. Grilla 
 
Glaserad färskpotatis
8 pers

Ingredienser:
1,6 kilo färskpotatis
16 st vitlöksklyftor
3/4 dl tikki masala-pasta
3/4 dl mild olivolja
3 msk mango chutney
3 msk smör, rumstempurerat
8 rosmarinkvistar
2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar 
 
Grekisk fetaröra
cirka 3 dl
 
100 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl hackad mynta
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
 
Gör så här:
1. Smula sönder osten och blanda den med yoghurten
2. Hacka myntan och tillsätt den i röran.
3. Salta och peppra.
 
- Färsk mynta sätter smak på fetaoströran. Bra smakkombination till lamm, kyckling eller grillade grönsaker -
 
 
 
 

2012-07-19
00:08:56

Frånvaro & smarrig efterrätt
Tiden springer förbi. Dagarna spenderas tillsammans med min lilla familj. Vi njuter av att mannen har semester. Jag försöker hinna jobba så mycket som möjligt nu när Ebba ändå har sin bästa pappa hemma. Jag har hela tiden haft som mål att uppdatera bloggen med nya recept varje dag, men nu mina vänner har det blivit lite glest mellan inläggen. Det är bara nu när det råder semestertider, sen kommer jag att bli bättre på att uppdatera här inne. Man måste tillåta sig själv att ta en paus ibland, eller hur?
Hur som helst.....
Som ni säkert vet sedan innan så älskar jag när man kan förbereda maten innan gästerna kommer. Speciellt efterrätten, allt för att man ska slippa ställa sig i köket när man sitter och har det som trevligast :) 
Igår när vi hade vänner på besök gjorde jag en efterrätt som behöver stå i frysen minst 4 timmar, perfekt med andra ord..
 
Vitchokladmousse & jordgubbs tårta
 

1 st färdigköpt sockerkaksbotten
 
Vit chokladmousse:

150 g vit choklad
0,5 msk smör
2,5 dl vispgrädde
2 st äggulor
 
Jordgubbsmousse:

300 g jordgubbar (färska eller tinade frysta)
4 st gelatinblad
0,75 dl vatten
1 dl strösocker
2,5 dl vispgrädde
 
Garnering:

Jordgubbar 
Citronmeliss
 
Gör så här:
 

1. Ta fram en form med löstagbar kant, cirka 24-26 centimeter i diameter. Skär tårtbotten 1/2 centemeter mindre än formen. (moussen ska rinna ner runt om). Lägg tårtbotten i formen.
 
Chokladmousse:
1. Smält choklad och smör över vattenbad. Ta från värmen och rör ner en äggula i taget.
2. Vispa grädden. 
3. Blanda samman den smälta chokladen och grädden.
4. Häll chokladmoussen i formen och skaka försikigt så den rinner runt botten. Frys i 30-60 minuter så att moussen stelnar.
 
Jordgubbsmoussen:
1. Mixa jordgubbar till en puré. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter.
2. Koka upp socker och vatten och ta kastrullen från värmen. 
3. Låt gelatinbladen smälta i sockervattnet. Låt svalna och blanda med jordgubbspurén.
4. Vispa grädden.
5. Vänd snabb ner grädden i den kalla jordgubbspurén med luftiga tag. 
6. Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen.
7. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar.
 
- Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Garnerna med jordgubbar och citronmeliss -
 
 
 
All kärlek!
 
 

2012-07-15
17:16:04

Rulltårta med smarrig fyllning....
Rulltårta går verkligen att variera i all oändlighet. Man får helt enkelt pröva sig fram för att hitta sin favorit fyllning. Jag har hittat min. Nutella & banan, visst låter det så himla gott. Det är det också ;) ;)
 
Nutella & banan rulltårta
3 st ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk vatten
1 burk nutella
1-2 st bananer
 
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det och vattnet.
3. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
4. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Drag avbakplåtspappret. Låt kakan kallna under långpannan.
5. Koka upp vatten i en kastrull och ställ nutellan i vattenbad tills den blivit mjuk.
6. Skiva upp bananer i tunna bitar.
7. Smeta på nutellan på rulltårtan och lägg sedan på bananerna.
8. Rulla ihop till en rulltårta. 
 
 
 
 
 
 
 
All kärlek!
 
 

2012-07-12
21:55:18

Sjukstuga.....
Ebbas feber har gått ner något, dock inte helt. Hon har en massa utslag på hela kroppen, mer på vissa ställen och mindre på andra ställen. Har varit hos läkare och fått salva och tavenyl. Imorgon hoppas jag hon är bättre, så jag slipper stanna hemma från helgens roligheter... 
 
Jag har inte hunnit laga ngt smarrigt idag, men imorgon kommer en riktigt god sak upp här bloggen    :) 
 
Godnatt önskar jag dig!!
 
All kärlek! 

2012-07-11
22:11:16

Usch och fy för sjukdom....
Det gör så ont, så ont, så ont i mitt hjärta när jag ser att Ebba inte mår bra. Johan ringde mig på jobbet idag och sa att lilla pluttan hade 39,5 graders feber och var ledsen och trött. Som mamma värker hjärtat av lilla minsta som händer. Kvällen idag var ingen rolig kväll, vi hoppas på en bättre dag och kväll imorgon istället. 
 
Som utlovat kommer här recept på min goda potatissallad och en salsa med äpple och basilika som var med i ELLE mat & vin. 
 
Chunky salsa med äpple & basilika
4 pers
 

2 gröna äpplen
1 kruka basilika
500 g körsbärstomater (i olika färger)
1/2 rödlök
1/2 citron
2 msk vitvinsvinäger
4 msk god olivolja
salt & peppar
 
Gör så här

1. Skölj och dela äpplena på mitten. Kärna ur och skär i mindre bitar.
2. Grovhacka basilikan. Dela tomaterna på mitten.
3. Skala och finhacka rödlöken. 
4. Pressa över citronsaft och blanda samman vinäger, olja och krydda med salt & peppar.
5. Blanda alla ingredienser i en skål.
 
- Det är viktigt att välja äpplen som är syrliga, som bryter fint mot söta tomater och aromatisk basilika - 
 
 
 
 
Senapsslungad färskpotatissallad
4 pers
 
1 kg färskpotatis
(halverade om de är stora)
4 msk majonäs
2 msk dijonsenap
1 bunt gräslök
1 st röd lök
Salt & peppar
Italiensk salladskrydda
 
Gör så här
 
1. Koka potatisen tills den mjuknat, cirka 10-15 min.
2. Hacka rödlöken och i fina bitar. Hacka gräslöken i stora bitar.
3. Blanda alla ingredienser och vänd ner potatisen när den har svalnat.
 
 
 
......................
 
Av våra snälla gäster fick vi en jätte fin present, perfekt att ge bort istället för en blomma. Jag uppskattar verkligen när man får något användbart, precis som detta.
 
 
 
- Om ni inte har varit på Paus, frisör och inredningsbutik i Saluhallen på Breared så rekommenderar jag verkligen er ett besök. De har ett brett sortiment på bland annat "gå bort gåvor" -
 
All kärlek!
 
 

2012-07-10
22:26:11

Att prova något nytt....
Det har jag eller rättare sagt vi gjort idag. Jag kände för att testa Lelias recept på revben. Många som jag pratat med säger att de är sååå goda och idag bestämde jag mig för att testa. Lelias recept fick helt klart godkänt av oss, även våra gäster gillade det. Nu tänker jag ta åt mig lite av berömet också, och inte bara ge det till Leila, för det var ju faktiskt jag som laga det ;) ;)
 
Jag gjorde även två goda tillbehör, en tomatsalsa och en potatissallad. Även de godkända av oss och gästerna. Självklart kanske inte gästerna vågar säga annat än att det var super smarrigt, när jag står bakom ryggen på dem med största kniven i näven ;) ;) 
 
Baby back ribs
6 pers
 
BBQ Glaze
1 dl farinsocker
1 dl japansk soja
1 dl ketchup
1 dl flytande honung
1 tum stor knöl färsk ingefära
4 st vitlöksklyftor
1 tsk tabasco
 
Ribs
 
5 kg tunna färska revbensspjäll
3 st gula lökar
1 st hel vitlök
salt
20 st svartpepparkorn
 
Gör så här:
1. Glaze - Blanda farinsocker, soja, ketchup & honung i en bunke. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda det i glazen. Smaksätt med tabasco.
 
2. Ribs - Koka upp en stor kastrull med vatten. Skala och halvera gul lök samt vitlök. Lägg dem i kastrullen. 
3. Tillsätt svartpepparkorn och rikligt med salt. 
4. Dela revbenen på mitten så att de ryms i en kastrull och täcks helt med vatten. Koka dem långsamt under lock i cirka 1 1/2 timma. De är färdiga när köttet lossnar från benen.
5. Ta upp revbenen och torka av dem med hushållspapper. Lägg dem i en form och pensla med BBQ glazen på båda sidorna. 
6. Grilla dem och pensla på BBQ glazen under grillningen. 
  
 
- Färdigkokta, dock inte så vacker färg, men ack så goda - 
 
 
- Tunna revbensspjäll med smarrig glaze -
 
...................
 
Jag lägger upp recept och härliga bilder på tomatsalsan och potatissalladen imorgon. Nu ska jag lägga mig jämte en varm och go Ebba och sova, imorgon vankas nämligen arbete mellan 9.30-18 på klädbutiken MARINA, kom gärna in och säg hej :) :)
 
All kärlek!
 
 

2012-07-09
16:06:08

"Borta bra, men hemma bäst"
Helt klart underbart att vara iväg på semester, ta dagen som den kommer, njuta av sol och god mat. Perfekt början på semestern, sen komma hem till 3 veckors gemensam ledighet, det är underbart det.
 
För att göra en lång historia kort, så var vårt flyg hem "rejält försenat" som apollos reseledare uttryckte sig. Hon, den asiatiska kvinnan står där framme i bussen med en orolig blick, frågande hur alla resenärer ska hantera den rejäla förseningen - jo, nu är det så att flygplanet inte har lyft från göteborg ännu, sååååå vi får köra er till ett annat hotell där ni får övernatta - Ja, ni kan väl själva tänka er hur reaktionerna blev :)
Dagen efter hämtar de oss från hotellet redan vid 10.15, ett fax har kommit till samtliga resenärer om att flyget kommer avgå 12.30. Väl framme på flygplatsen hör man från incehckningsdiskarna hur ljudnivån ökar och ökar. Jaha, då har vi ännu en försening, planet kommer inte att avgå innan 16.00 ! What???
Efter en evighet av väntan på flygplatser, i planet osv är vi äntligen hemma!
Sammantaget har resan varit toppen, vi pratar inte mer om alla förseningar, vi lägger det bakom oss :)
 
 Tänkte visa lite bilder från vår resa
 
 
- Coola Ebba med full mundering - 
 
 
 - Poolen var intressant -
 
 
- Ebba pekade på allt, allt, allt under denna veckan. Orden "Titta, titta" kom ur munnen hela tiden - gullunge -
 
- Glada Ebba -
 
 
- Fig tree bay -
 
 
- Lunch time -
 
...................................
 
Jag vara bara tvungen att visa lite bilder, jag vet ju att detta är en matblogg men ibland kan jag inte låta bli att blanda in andra saker.
 
Imorgon kommer vänner hit på middag, det vankas grillat och goda tillbehör. Men idag mina vänner får ni ta del av ett gammalt recept som är väl beprövat och som vi här hemma fullkomligt älskar.
 
Sussis kyckling

4 pers
 
6 st kycklingfiléer
1/2 dl soja
1 msk vinäger
1 knippe persilja
2-4 st vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
potatis
 
Gör så här:
1. Ta frysta kycklingfiléer och lägg i en fryspåse.
2. Häll på soja, vinäger, persilja & pressa vitlöksklyftorna.
3. Lägg i kylen över natten.
4. Ta allt i påsen och häll i en ungsform, häll sedan creme fraiche och grädde över kycklingen.
5. Rör ihop det.
6. Sätt in i ugnen 30-40 minuter på 225 grader.
7. Serveras med pressad potatis eller färskpotatis.
 
- Denna rätt har jag bjudit på flera gånger, den är toppen att göra med tanke på att det går att förbereda reda dagen innan. Det bästa av allt tycker jag är att man slipper steka, allt görs i ugnen och sköter sig själv. Kan det bli mycket bättre? Kycklingfiléerna blir saftiga och såsen är wow! Prova denna rätt, du kommer älska den -
 
Eftersom att jag inte kommit igång med matlagningen sen vi kom hem, så blir det tyvärr inga bilder på rätten. Men så fort jag gör den kommer jag att publicera de. Var bara tvungen att dela med mig att receptet redan nu, då jag inte vill att ni ska missa att njuta av rätten under er semester. 
 
All kärlek!
 
 

2012-07-08
12:00:00

Enkel, med ack så god lunch
Lunchen gick snabbt att göra idag, precis så som det ska vara när man vill vara ute och hitta på annat än att stå vid spisen. Vår lunch bestod av:
 
Färskpotatis
Kronans Fisk heminlagda matjesill (den bästa)
Kronans Fisk heminlagda löksill
Gräslök
Grädde 
Gräddfil
Mitt hemgjorda knäckebröd
 
Så fort det börjar bli lite varmare ute känner jag genast att jag inte blir lika hungrig. Man behöver inte äta lika mycket mat. Känner du igen dig?
 
 
 
I vår familj har vi diskussioner om det ska vara grädde eller gräddfil till sill och potatis. Självklart grädde säger jag, men mannen står på sig och vägrar ge upp sin gräddfil :)
Vad föredrar du? Eller har ni något helt annat till?
 
Ha en underbar dag!
Kram