dagarmedmig

2012-07-20
18:55:31

Grillat...
Tidigare i sommar väntade vi på att det skulle sluta regna innan vi grillade, nu har vi gett upp hoppet om en varm och skön sommar. Vi trotsar ständigt vädret och grillar trots regn och rusk.
 
"Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder", det mottot går vi efter i sommar ;)
 
I tisdags var vi 6 vuxna och två barn (+ två i magen, varav 1 är ute nu :) ) här hemma och käkade grillat och en massa tillbehör. Vi hade en super mysig kväll med härliga samtalsämnen, precis så som det ska vara.
 
Maten under kvällen var följande:
 
Kycklingspett
4 pers

Ingredienser:
600 g kycklingfilé
2 rödlökar 
8 st champinjoner
1 1/2 tsk grillkrydda
Valfri marinad
Träspett (Glöm inte att blötlägga spetten innan maten träs på)
 
Gör så här:
1. Skär kycklingfilén i 2 cm tjocka kuber. Lägg kycklingen i en fryspåse och häll på marinaden.
2. Marinera gärna över natten.
3. Skär rödlöken i stora bitar så att de håller sig på spettet (försmå bitar trillar isär)
4. Skär champinjonerna i tjocka bitar.
5. Varva med champinjoner, rödlök och kyckling på spetten. 
6. Grilla 
 
Glaserad färskpotatis
8 pers

Ingredienser:
1,6 kilo färskpotatis
16 st vitlöksklyftor
3/4 dl tikki masala-pasta
3/4 dl mild olivolja
3 msk mango chutney
3 msk smör, rumstempurerat
8 rosmarinkvistar
2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar 
 
Grekisk fetaröra
cirka 3 dl
 
100 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl hackad mynta
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
 
Gör så här:
1. Smula sönder osten och blanda den med yoghurten
2. Hacka myntan och tillsätt den i röran.
3. Salta och peppra.
 
- Färsk mynta sätter smak på fetaoströran. Bra smakkombination till lamm, kyckling eller grillade grönsaker -
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: