dagarmedmig

2012-06-14
23:38:11

Broccoligratäng med kassler
En dag som denna, när mannen är ute med jobbet på restaurang och jag ensam ska äta kvällsmat brukar det bli vad som finns i kylskåpet. Ibland är det kul att försöka få ihop något på de ingredienser som finns hemma. Är det bara jag som tycker det är tråkigt att laga mat till sig själv?
Ikväll fick det bli

Broccoligratäng med kassler
2pers

4 skivor kassler
1 pkt aptena fetaost
1 st broccolihuvud
1 st ägggula
2 dl grädde
2 dl riven gratängost eller västerbottenost
salt & peppar

Gör så här
1. Koka broccolin i lätt saltat vatten.
2. Skiva kasslern i 1, 5 cm tjocka skivor. Lägg i en ungsform.
3. Dela fetaosten i stora bitar och lägg ovanpå kasslern.
4. Blanda grädde, äggula, riven ost, salt och peppar i en kastrull. Låt koka upp.
5. Lägg broccolin över kasslern och fetaosten.
6. Häll på gräddblandningen.
7. Ställ in i ugnen så att gratängen får färg, cirka. 15 minuter på 200 grader.

Bon appetit!







God natt vänner !

All kärlek 
hjrta


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: