dagarmedmig

2012-05-31
22:10:39

Kotletter med sambal oelek
Jag har haft en produktiv dag idag, vilket känns så skönt. Var längesedan jag kände att jag fått gjort så mycket. "KLAPP PÅ AXELN"  :-)

Började dagen med en härlig promenad på 6.87 km (runkeeper), sen förmiddags fika med vännen som bjöd på blåbärspaj och vaniljglass. Efter det storstädades lägenheten, luktar just nu underbart av golvrengöringsmedlet. Sen matlagning till 4 hungriga vargar + lilla Ebba då :-)



- Kvällens recept bjuder jag på idag -

Kotletter i ugn
4 pers

Ingredienser:

6-8 kotletter
3 dl grädde
1 liten burk creme fraiche (inte den lätta)
1 msk sambal oelek
2 msk kinesisk soja
2 msk tacosås (mild)

Gör så här:
1. Förstek kotletterna, så att de får färg. Krydda med grillkrydda.
2. Lägg kotletterna i en ungsform.
3. Blanda samman övriga ingredienser & häll på kotletterna.
4. Ställ in i ugnen, 200 grader i cirka 40 min. 

- Har man bråttom, så stek kotletterna längre så blir tiden i ugnen kortare. Ju längre tid kotletterna får vara i ugnen ju saftigare blir de -

Kan serveras med potatis, ris eller som jag gjorde idag med broccoli och blomkål.



Innan jag satt mig för att skriva till dig la jag i en hårinpackning från Redken. Den är så otroligt bra, mitt hår får en jättefin lyster och stärks något otroligt bra. Ett bra tips att testa om ni har ett livlöst hår. 



All kärlek!
hjrta


2012-05-31
16:33:20

Kycklingspett
Vid vissa tillställningar vill man kunna förbereda maten innan gästerna kommer, då är dessa kycklingspett perfekt att bjuda på. Till Ebbas dop gjorde jag spetten och de förberedde jag redan dagen innan. När vi kom hem från kyrkan satt jag in de i ugnen för att få de lite ljumna. Man kan själv välja om man vill servera dom rumstempurerade eller varma.
- Smaken är som baken, delad -

Kycklingspett med parmesanost:

Ingredienser:
Kycklingfiléer
Citronskal
Parmesanost
Grovmalen svartpeppar
Lufttorkad skinka
Salt
Träspett

Gör så här:

1. Dela kycklingfiléerna en gång på längden.
2. Riv citronskalet på finaste rivets storlek.
3. Riv även parmesanosten på det finaste rivet.
4. Blanda ihop citronskal, parmesanost & svartpeppar.
5. Rulla kycklingfiléerna i blandningen.
6. Ta en skiva lufttorkad skinka och rulla runt kycklingfiléen.
7. Stek filéerna i smör så att de får färg (kort stund).
8. Trä igenom ett träspett i varje filé.
9. Lägg på ungsplåt. In i ugnen på 175 grader i cirka 20 min.


(Mängd av varje ingrediens beror på hur många man tänker göra till. Räkna 2 st spett/ person, vilket blir en kycklingfilé/person. Sen kan man fylla på blandningen efterhand som den tar slut. Kycklingfiléerna ska vara väl täckta av blandningen. Räkna en lufttorkad skinka / filé.) 

När jag serverade spetten hade jag potatisgratäng och tzatsiki till. Så gott!!


♥Johans farmors kommentar om kycklingspetten:♥

- "Dessa kycklingspetten var de godaste jag någonsin ätit. Så saftiga och smakrika. Hur har du lyckats få till de så goda?" -

Obeservera att farmor är 93 år och har hunnit smaka på måååånga kycklingspett under sina år
:-) :-) !!

Tyvärr hade jag inga kort på kycklingspetten sen dopet, men hoppas ni kan se en bild framför er istället..

Kram Kram
hjrta


2012-05-30
23:13:21

Student och underbar buffe
- Sjung om students lyckliga dagar -

Jag får rysningar i hela kroppen när jag ser förväntansfulla och överlyckliga tjejer & killar som åker runt på lastbilsflaken. Hög musik och mycket alkohol i kroppen, känns som om det var i går som vi stog där. Så vuxna, men ändå så små.

Vi har varit i Göteborg i dag och firat min kusin som tagit studenten. Hon var så "vit", vacker, lycklig, förväntansfull, nervös och tankspridd, precis som jag minns att jag var. En dag med blandade känslor, där man ropar FY FAN VAD VI ÄR BRA! Det var vi verkligen, så himla bra!

Det bjöds på underbart god buffe, med blandad kompott från land och hav. 

Härromdagen när jag var och handlade köpte jag en ny mattidning. Allt om mat, FEST heter den. En bra och inspirerande tidning. Det bjöds på många recept till sommar-kalas, trädgårdsbröllop, skolavslutningar, födelsedagar och dop. Ja, allt man kan fira helt enkelt :)



I tidningen har de ett helt uppslag om bröllops buffe och tårta. Jag blir så sugen på att gör en smarrig buffe. 
När lilla Ebba döptes gjorde jag kycklingspett, som går att servera varma eller kalla. Perfekta att ha på buffebordet. Jag tänkte dela med mig av receptet imorgon. Så kika in då :)

I helgen ska vi på ett bröllop, ska bli så underbart att få vara med och fira den speciella dag. Man känner sig verkligen lyckligt lottad när man blir bjuden till att vara med och bevittna någons kärlek. Det är faktiskt en av de största dagarna i ens liv när man gifter sig.
♥Tack för att vi får vara med ♥



Idag blev det tyvärr inget recept, då jag har ätit borta hela dagen. Men imorgon lovar jag älskade vänner att dela med mig av ett, eller kanske flera recept. 

Sov gott, önskar er en underbar morgondag!
hjrta


2012-05-28
22:23:01

Farligt god kasslergratäng !
Detta receptet har jag gjort flera gånger, jag har bjudit på det till både stora och små. Alla tycks gilla det. Blev riktigt sugen på detta receptet när jag såg kasslern i kylskåpet, så det fick bli vår kvällsmat idag.

Jag har hittat receptet på Gourmetmorsans blogg, en riktig duktig matbloggerska.

Kasslergratäng med Campbells
6 portioner lätt
6 portioner färdigkokt ris. Kokas med 2 grönsaksbuljongtärningar.
En bit kassler i strimlor
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 medelstor purjolök i strimlor
8-10 champinjoner i skivor
1 burk Campbells champinjonsoppa
2 dl grädde
Riven ost

Gör så här:
Koka riset i grönsaksbuljong. Lätt i botten på en ugnsfastform. Skär paprik, purjolök och campinjoner och stek dem lite lätt i stekpanna. Lägg ovan på riset. Strimla kassler och lägg ovanpå grönsakerna. Blanda chmapinjonsoppan och grädden och häll över allt i formen. Strö över riven ost, gärna västerbottenost.
In i ugnen på 225°C i 20-25 minuter.


Kasslergratäng med Campbells
6 portioner lätt
6 portioner färdigkokt ris. Kokas med 2 grönsaksbuljongtärningar.
En bit kassler i strimlor
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 medelstor purjolök i strimlor
8-10 champinjoner i skivor
1 burk Campbells champinjonsoppa
2 dl grädde
Riven ost
Gör så här:
Koka riset i grönsaksbuljong. Lätt i botten på en ugnsfastform. Skär paprik, purjolök och campinjoner och stek dem lite lätt i stekpanna. Lägg ovan på riset. Strimla kassler och lägg ovanpå grönsakerna. Blanda chmapinjonsoppan och grädden och häll över allt i formen. Strö över riven ost, gärna västerbottenost. In i ugnen på 225°C i 20-25 minuter.
All Kärlek till er !
hjrta




2012-05-27
21:27:06

Happy mothers day och svalkande smoothies
Min allra första morsdag har firats med paket och trägdgårdsmys. Ebba hade köpt super fina paket till sin mamma, hon måste tycka att jag är bästa mamman i hela världen:-) Jag fick ett par jeansshort och en superfin topp.







När det är varm ute kan jag bli så där hysteriskt sugen på något iskallt och fruktigt. Att ha en massa bär i frysen, eller som nu färska, är toppen att göra smoothie på. Jag har några favoriter som brukar göras, tänkte dela med mig av två stycken idag.

Smoothies gjord på vattenmelon
2 glas

1 st vattenmelon
6 msk röd grapefruktjuice
6 msk apelsinjuice
1 stänk pressad lime

Börja med att dela vattenmelonen i halvor. Ta bort eventuella kärnor.
Gröp ur köttet rakt ner i mixern.
Häll på grapefrukt - och apelsinjuicen samt ett stänk pressad lime.
Kör blandningen slät.
Häll upp den i kalla glas och dekorera med en vattenmelonskiva.



Granatäpplepassion
2 glas

2 mogna grantäpplen
1 passionfrukt
1 msk flytande honung
2 glas krossad is

Dela granatäpplena i halvor och pressa ur juicen med en gammaldags citronpress.
Dela passionsfrukten i halvor och sila ner köttet i en liten skål.
Blanda i granatäppeljuicen och honung. 
Häll drycken över den krossade isen, stick ner ett sugrör i varje glas och servera.



♥ Ha nu en fortsatt härlig söndagskväll älskade vänner ♥








2012-05-26
23:27:21

Sen kvällsmat
Ja, så fick det bli ikväll. Ibland kan det vara skönt att äta när lugnet lagt sig. "Bara vara" om ni förstår vad jag menar?

Ibland är det bra med "kontakter". En kontakt som kan innebära förtur, få köpa något billigare eller att få reda på något innan alla andra vet.. Precis så var det för oss i dag. Vi fick erbjudande om att köpa nykokta havskräftor för 100kr kilot. Kan man motstå det? Nej, det kunde vi inte så det fick bli vår pingstmeny.

-Vi fullkomligt vräkte i oss kräftor-
Till kräftorna handlade vi goda tillbehör på Kronans fisk, bästa fiskaffären i stan enligt oss. Vi köpte varsin skagenbakelse och deras goda aioli. Om ni inte har testat deras tillbehör, så måste ni göra det.



-Underbara havskräftor-


-1 kg uppätna havskräftor-


Tyvärr kom jag på att fota när skagenbakelserna redan var uppätna :)
Snart är det premiär för alla kräftskivor, kanske att man skulle dra ihop en sådan eller så väntar jag på att bli bjuden :) :)

All kärlek!
hjrta


2012-05-26
23:13:11

Lunch i solen
När det är varm ute så är aptiten inte lika stor för många. Precis så var det för mig idag, jag var inte direkt hungrig men är ju medveten om att man måste äta. Jag slängde ihop en fräsch sallad med varmrökt lax i.
Ingredienser:
1 bit varmrökt lax
sallad
tomater
gurka
gul paprika
rödlök
färska blåbär
fetaost

Ingredienserna ovan skar jag i ganska stora bitar, sen smulade jag ner laxen och fetaosten (hyffsat stora bitar). Väldigt enkel mat när man vill äta något mastigare på kvällen. Absolut inget speciellt recept som jag bjöd på här, men ibland behöver det inte vara så "speciellt", utan det är mer inspiration som man kan vilja ha.





Dagen idag har varit SLAPP, har inte hittat på något speciellt mer än att shoppat en morsdagspresent och provkört en snygg bil. Ebba var inte sen på att vilja hoppa in i mammas knä och pilla på alla spännande knappar som fanns i bilen.








Samtidigt som jag skriver detta inlägg kollar jag på ESC, håller alla tummar på att Loreen tar hem alltihop! Hon är en klar vinnare och en super duktig artist. Fick rysningar när hon sjöng och dansade på det där speciella viset. På det speciella vis som bara några få lyckas med. Tyckte även om Norges bidrag, vad tyckte ni?

Kram alla fina!
hjrta



2012-05-24
08:57:01

RunKeeper
Började denna underbara morgon med att ge mig ut på en spring/power walk runda. Så underbart det är ute, kan knappt förstå det. Jag har ju som sagt gett mig in i en kamp om att vara "nyttig" tills vi åker till Cypern, så vad passade då inte bättre än att varje morgon börja med en power walk eller löprunda. Vi får se om det ger resultat, bättre kondition bör jag väl få.
De senaste dagarna när vi varit ute på morgonpromenad har jag använt appen RunKeeper. Hur bra som helst, den mäter och tar tid på olika aktiviteter. Super bra enligt en amatör som mig. 



I tisdags när vi var på 1 års kalas blev vi bjudna på super god mat. Till efterrätt hade det gjorts tårta - finns många bemämningar på denna underbart goda tårta, allt från Kalastårta till Pinoccio-tårta.

Här kommer receptet:

Ingredienser till en tårta:

Sockerkaks-smet:

1 1/2 dl vetemjöl

1 dl strösocker

2 tsk bakpulver

150 g smör (smält)

3 äggulor

5 msk mjölk

Marängsmet :

3 äggvitor

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

mandelspån

Fyllning eller dekoration:

3 dl vispad grädde

Rikligt med bär ( T ex hallon, björnbär, jordgubbar, blåbär eller vinbär.)


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Börja med sockerkaks-smeten :

Vispa ihop det smälta smöret med äggulorna och mjölken.

Blanda vetemjöl , strösocker och bakpulver i en annan skål och vispa ihop det med den flytande smeten.

Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.

Gör sen marängsmeten :

Vispa äggvitor, strösocker och vaniljsocker till en tjock maräng. (Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att smeten rinner ut!)

Bred ut marängen ovanpå den första smeten.

Strö över mandelspån.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min eller tills marängen fått lite färg.

 

Dela kakan på mitten och lägg bär och grädde på den ena halvan.

Lägg på den andra halvan. Garnera med bär och pudra över florsocker!


Är ni fler än 8, så gör två stycken bottnar och lägg fyllningen på den ena och lägg sedan det andra locket på och garnera med bär.


2012-05-23
23:08:08

Nya skor & altanhäng...
De senaste dagarna har tillbringats på altanen. Detta underbara väder är precis vad vi alla behöver, kroppen fylls med energi, man blir sprallig och får större lust att vilja planera in roliga saker. Det är liksom bland annat det här med sol, värme, fina kvällar och grillning som man går och längtar efter hela hösten och vintern. Nu är den här och jag har lovat mig själv att detta ska bli en underbar sommar.

Jag ska ta tag i saker som jag länge tänkt göra, jag ska bjuda fina vänner på god mat, umgås med familjen, uppleva Cypern, introducera Ebba i båtlivet och känna på pulsen på Varbergs uteställen. Detta är vad jag känner för att göra just nu, men man vet aldrig. Vinden kan vända snabbt...







Förra sommaren blev det i princip inga nya skor köpta för mig. Jag hade svullna fötter och inget kändes just då, höggravid som jag var, så passande. Men nu har jag uppdaterat mig på skofronten, med några nya par till mig och ett par till Ebba. Ebbas var helt klart sötast :) 







Visst var de snygga?


Vårt kylskåp har ekat tomt några dagar. Idag var det dax att bege sig mot mataffären och STORhandla. Eftersom att det alltid tar lite tid att storhandla fick det bli mat sent denna kväll och då kände jag inte för att ställa mig och göra långkok direkt. Det fick bli chicken faitas, som är en variant av tacos. Utan köttfärs och tacokrydda, med kyckling och santa marias faitas krydda. Blandade grönsaker och tortillachips till, kan inte bli annat än gott.

Ingredienser 2 pers:
2 st kycklingfiléer (ca. 400 gram)
Santa Marias faitas krydda
Gurka
Tomat
Paprika
Majs
Rödlök
Sallad
Riven ost
Tortilla chips
Gräddfil
Cheddar cheese

Gör så här:
1. Stek kycklingen i smör eller olja. 
2. När kycklingen är genomstekt, häll på 1 påse med faitas krydda & lite vatten och låt steka cirka 4 min.
3. Skär alla grönsakerna.

Lätt som en plätt och färdigt att serveras tillsammans med chips, gräddfil m.m.

Detta är perfekt kvällsmat på fredagen, när man kommer hem efter en arbetsvecka och är lagom sugen att ställa sig och göra mat. 

All Kärlek!
hjrta



 




2012-05-21
23:41:20

Grillat med färdig sås...
Ja, precis så fick det bli. Mannen kom hem från Tyskland och var mer död än levande efter att ha kört bil i mååååånga timmar. Jag var trött efter en heldag i solen, kände inte för att göra något för avancerat så vi bjöd in oss hos pappa. Han är ensam i några dagar, så då passade det perfekt att vi två hjälptes åt med kvällsmaten.
Pappa som älskar att använda sin murgrill, stod för att grilla entrecot. Han hade marinerat den i soja och olika kryddor. Smakade toppen. Jag satte fingrarna i tillbehören som fick bli rotfrukter i ugn. Jag blandade färskpotatis (svenska), morötter, gul & röd paprika, palsternacka & broccoli. Jag skar alla grönsaker i bitar och la direkt på ungsplåten. Lite havssalt, smör och honung sen in i ugnen tills grönsakerna är mjuka och härligt knapriga (200 grader i cirka 20 min).

Vi har hittat en ny favorit i såshyllan - Erik Lallerstedths grönpepparsås. Den smakar så himla gott, det enda man behöver göra är att värma den på plattan och inom någon minut så har man en perfekt sås till grillat.

-Kan det bli mycket lättare? (jaja, nu tänker ni att det är såå mycket enklare & snabbare att gå till närmaste pizzeria eller thai ställe. Men då måste jag tillägga att det är inte mycket som slår hemlagad mat)-:-):-)






Nu väntar sängen, måste vara pigg imorgon för det vankas 1 års kalas för Ebbas kompis :-)

Natti Natti
hjrta


2012-05-20
21:50:34

Enchiladas med biff och grönsaker
Hej fina läsare!
Hoppas att ni haft det lika underbart i det varma & soliga vädret som vi haft..Håller alla fingrar och tår som går att hålla på att detta underbara väder håller i sig. Är det bara jag som tycker allt blir så mycket lättare och roligare när solen tittar fram (Ebba vet jag håller med, för hon slipper ta på sig jobbiga ytterkläder) eller vad känner Ni?

-Sitter och funderar över hur vi ska lägga upp sommaren, några bra tips på konserter eller andra aktiviteter kanske?-

Igår kväll kom vännen hit på middag. Vi slog även på stort och delade en flaska rosévin, riktigt gott. Hyrde film, Mikael Persbrandts nya film HAMILTON. Den var riktigt bra, kanske för att vännen fanns vid min sida och för att vi båda två tyckte att Mikael var så där manlig och snygg :-) Men oavsett om vännen och Mikael påverkade mitt "gillande av filmen" eller om det handlade om att den faktiskt var riktigt bra, så bör Ni se den:-)

Jag lagade enchiladas med biff och grönsaker, som var uppskattat från oss båda.

Ingredienser till 2-3 pers

350-400 g lövbiff
1 purjolök
6 st färska champinjoner
1 röd paprika
2 tomater
2 nävar ruccola
1 liten påse riven gratängost
1 pkt fetaost
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika&chili
4 st tortillabröd


Gör så här:
1. Marinera lövbiffen någon/några timmar innan den ska tillagas. Välj valfri marinad.
2. Strimla lövbiffen och stek den i smör.
3. Skiva purjolöken och champinjonerna och stek tillsammans med lövbiffen.
4. Hacka tomaterna, paprikan och lägg i en bunke.
5. Rör samman biffblandningen och tomatblandningen i bunken. 
6. Blanda ner smulad fetaost, riven gratängost, créme fraichen & ruccola.
7. Lägg ut 4 st tortillabröd och fördela blandningen jämt över bröden.
8. Lägg blandningen på ena sidan av brödet & rulla ihop.
9. Lägg rullarna på ungsplåten & lägg över aluminiumfolie på rullarna.
10. Ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 15 min (eller tills du känner att röran är tillräckligt varm)

-Servera tillsammans med tacochips och cheddar cheese dip- 







Om man inte gillar lövbiff så går det precis lika bra med kyckling. Jag tycker lövbiff är ett tunt och gott kött, men det finns tyvärr inte så många recept med lövbiff, så min utmaning blir att experimentera och försöka hitta goda recept med lövbiff som ingrediens. 

Medans jag lagade mat fick Ebba (som var rastlös & uttråkad på sin tråkiga mamma) sitta i sin stol och rota i besticklådan. Hon gillar att slänga ner alla slevar på golvet, för att sen se sin mamma krypa runt på alla fyra för att lägga tillbaka alla saker, som efter fem sekunder ligger utslängda på golvet igen. Om och om igen.... 



♥BUSUNGE♥

Ha en skön söndagskväll ! ! !
hjrta
Ps. I morgon blir det grillat med tips på tillbehör & super god färdigsås här på bloggen :-)

2012-05-19
12:51:24

Buffe
Sist vi var bort hos vänner, bjöds det på god sommarbuffe. På grillen fanns det hel kyckling som dagen innan gjorts i ugnen och som sedan grillades. Revben, korv, lök, paprika & majskolvar fanns också på grillen. Det bjöd på underbara sallader och såser.

Visar bilder nedan:


-Detta är en potatissallad med fetaost, oliver, roccula, tomat, rödlök och en vinegrette-



-Denna potatissalladen var krämig och god. Vet inte exakt vad den innehöll men jag tror det var en blandning av potatis, creme fraiche, majonäs, gräslök och peppar-



-Maten som grillades-



-Salsa, bestående av avocado, mango, melon, chilli och koriander-



-Visst ser det gott ut- 

Idag är det riktigt skönt ute här på Västkusten så vad passar då inte bättre än att ta fram grillen. Här hemma är det "tjejkväll" i kväll. Mannen är i Tyskland och inhandlar sommarens drycker.

Ha en härlig dag vänner!!!!
hjrta




2012-05-17
22:55:39

Nutella Semifreddo, oj så gott!

 

Det har varit underbart med en extra ledig dag mitt i veckan. I går spenderade Ebba hela dagen tillsammans med sin pappa. Jag passade på att jobba ett lååååång pass. När jag kom hem var jag tvungen att lägga mig, annars hade jag inte orkat med kvällen hos vännerna. Vi hade en super trevlig kväll med god mat och många intressanta diskussioner långt in på småtimmarna.

Jag hade fått den roliga uppgiften att göra efterrätt. Vad passade då inte bättre än en av mina absoluta favoriter - Nutella semifreddo.

Nutella semifreddo
ca  8-10 port
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

 

Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska bär till.

-
Detta är en efterrätt som man gör på max 20 minuter, men som man skulle kunna tro tar flera timmar att göra. Den är snygga att ta fram och smakar ljuvligt-



-Ena marängbotten är placerad i en springform-



-Maräng, gulor & vitor rörs samman-



-Nutellan har jag jag värmt i vattenbad, rörs sedan försiktigt ner tillsamman med det andra-



-Tårtan har varit inne i frysen över natten och nu tagits fram för att ätas upp. Låt vara framme cirka 15 minuter innan den äts-



-Nutella semifreddo serverad tillsammans med hallon-

Innan vi åkte på "kalas" badade Ebba. Jag tror (hoppas) att hon verkligen gillar att sitta i sitt lilla badkar och leka med sina badleksaker, därför försöker jag låta henne få en stund i badkaret så fort tid ges.
En ny favorit är bubbelskummet som jag köpt till henne. Första gången rädd, andra gången skeptisk, tredje gången intresserad och fjärde gången (var igår) riktigt roligt. Eller vad tycker ni det ser ut som hon tyckte????



-Vår lilla solstråle-

Imorgon blir det tema BUFFE, så glöm inte att kika in då med!

God natt fina NI!
hjrta


2012-05-15
20:38:54

SUPER enkel & mycket god Tacopaj...
Paj är väldigt bra mat, som går att variera i all oändlighet. Receptet på tacopajen är ett gammalt recept som mina föräldrar gjorde när jag bodde hemma. Den var en klar favorit hos mig. Tacopajen passar både till vardags och till kalas. Barn (och vuxna för den delen också) brukar älska tacos, dock tycker jag att man kan bli lite trött på den "vanliga tacosen". Prova då detta receptet, smakerna finns i maten men på ett annorlunda sätt. 
Självklart serveras denna paj med en smarrig sallad till, så grönsakerna får man i sig trots att det är paj och inte "vanlig tacos" :-)

Recept till 4 pers
500 g köttfärs
1 gul lök
1 påse tacokryddmix
2,5 dl mjölk
1,5 dl sconespulver mix
3 st ägg
2 st tomater
2 dl riven ost

Gör så här
1. Hacka löken och bryn den tillsammans med köttfärsen.
2. Lägg det i en pajform.
3. Vispa ihop ägg, mjölk och sconespulver mix och häll detta över köttfärsen.
4. Ställ in i ugn 25 minuter på 200 grader.
5. Ta ut & lägg på ost & skivade tomater.
6. Ställ in i ugn ytterligare 8-10 min.



-Några av produkterna som används i tacopajen-



-Detta är steg 2 under gör så här-



-Färdig paj-



-Visst ser den god ut tillsammans med grönsaker och en klick creme fraiche- 

Smaklig spis !
hjrta


2012-05-14
21:25:30

Saftig kyckling i ugn
Här hemma råder en lätt ångest inför vår kommande Cypern resa. Ja, om lite mer än en månad flyger vi till värmen. Första gången för Ebba utomlands och första gången Cypern för oss alla tre. Ångesten grundar sig i en för tajt sommargarderob...Jaja, jag ska inte klaga, men lite LCHF och morgonpromenader kan väl inte skada :)

Till kvällsmat blev det
Saftig kycklig i ugn med riven blomkål
4 port

4 st kycklingfiléer
10 st champinjoner
1 pkt bacon
5 dl vispgrädde
2 msk hackad persilja
2 msk hackad timjan
2 msk touch of taste brynt schalottenlökfond
en skvätt soja
salt & svartpeppar

Gör så här:
1. Lägg kycklingfiléerna i en ungsfast form.
2. Klipp baconen i bitar & skiva champinjonerna. Stek baconen så det blir knaperstekt & fräs sedan champinjonerna i baconfettet tillsammans med baconen.
3. Tillsätt grädden & låt det puttra ett tag.
4. Krydda med timjan och persilja.
5. Häll i en skvätt soja & schalottenlök fonden.
6. Salt & peppar.
7. Häll såsen över kycklingen. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.

8. Riv blomkål på grövsta sidan av ett rivgärn.
9. Koka upp saltat vatten och lägg i blomkålsrivet och låt koka ca 10 sekunder.
10. Häll av i sil eller försiktigt med locket.

(Går såklart lika bra med vanligt ris/potatis om man vill ha det! Blomkålsris = low carb :-) )







När jag lagar mat finner jag ständigt nya favoriter att smaksätta maten med. Just nu har jag en förkärlek till Renee Voltaires japanska sojasås. Den är super att smaksätta såser med. En nyhet i hyllan är Touch of Tastes nya brynt schalottenlökfond. Den förhöjer och hjälper andra kryddor att få fram smaken.





Något annat som nästan alltid finns här hemma i fruktskålen är kiwi & citron. Kiwi boostar jag mig själv med c-vitaminer och citronen perfekt att pressa i vattnet eller ha i bakning....Mango är också en nyfunnen vän för mig, som jag just nu har fått "dille" på att ha i sallader.

Idag när jag var och handlade fastnade jag för granatäpple. Jag har aldrig tidigare använt mig av det, så nu blir det till att exprementera. Me like :-) !!!



All kärlek!
hjrta





2012-05-13
22:12:10

Krämig fläskfilé i ugn
En trött, faktiskt mycket trött Emelie sitter vid tangentbordet och skriver till dig idag. Visst är tröttheten självförvållad, jag kunde inte hålla mig från att dricka för många glas vin. När man är omringad av underbara tjejkompisar, några väldigt gamla vänner och några nyfunna vänner går det inte riktigt att kasta in handduken. Vi hade det ju så fantastiskt roligt. Att prata gamla minnen från barndomen får en att må riktigt bra. Hade till sist kramp i hela ansiktet, för att ha skrattat på tok för mycket.

Tack, tack alla underbara vänner för en skrattfylld kväll !!♥

Ikväll blev det en ny rätt här hemma. Eftersom jag har en "trött dag" fick det bli att jag hittade på något av det som vi hade hemma i kylskåpet. Det blev en succe. Ibland imponeras jag av att man kan få till så god mat, bara av att använda sig av sin fantasi och av vad man har hemma.

"Våga mixa och trixa i köket"

Recept till 4 pers

1 stor fläskfilé
3 st schalottenlökar (går utmärkt med purjolök)
10 st champinjoner
1 burk Ridderheims soltorkade tomater
1 st vitlöksklyfta
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 st köttbuljong
Grillkrydda (mängd efter hur mycket man vill ha)
Salt och vitpeppar

Gör så här

1. Putsa fläskfilén och skär den sedan i 2 cm tjocka skivor. Stek fläskfilén i smör så att den får färg på bägge sidor.
2. Lägg fläskfilén i en ungsform.
3. Dela de soltorkade tomaterna och champinjoner och hacka löken. Stek det sedan i smör tills löken mjuknat.
4. Häll blandningen över fläskfilén.
5. Blanda samman grädde, creme fraiche, buljong, vitlök och kryddorna. Häll sedan detta över fläskfilén och lökblandningen.
6. Ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.
Detta kan man servera med färskpasta eller potatis. Vi valde att göra en god sallad till istället.
"Smaken är som baken, delad"





Hoppas ni blir sugna på att själva testa dagens recept. Vi här hemma tyckte det var super smarrigt!
Testa, testa, testa.......

Nu blir det till att slänga sig i soffan. Jag älskar att ligga i soffan på söndagskvällen och njuta av det sista som är kvar av helgen. En annan sak som jag älskar är när jag på kvällen får tända mina underbara ljusstakar från Day Home. Jag är så glad över att ha dem i min ägo. Ljus (båda doft och icke doft) och ljusstakar får jag aldrig nog av, ett stort HA-begär för mig.  



Önskar Dig en bra start på den nya veckan!
Love 
hjrta



2012-05-11
22:49:17

Blåbärsmuffins med crumble och tänder
Igår när det var så super tråkigt väder och bara regnade och regnade passade jag på att baka Leilas blåbärsmuffins med crumble. Väldigt goda. Här kommer receptet:

6 stora / 12 små muffins

100 g smör
2 dl mjölk
Skal av 1 citron
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 dl färska eller frysta blåbär

Crumble:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins och 200 grader för att grädda små.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt
4. Rör ner den ljumma vätskan
5. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten
6. Placera ut pappersformarna i en muffinsplåt och varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3. Lämna några blåbär till garneringen.
Crumble:
1. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
2. Strö lite crumble på toppen och garnera med några blåbär på varje muffins.
3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 min. 







-Personligen tycker jag att det blir en fantastisk färg när man bakar med blåbär. Den lilablå färgen känns så inbjudande. Eller vad tycker ni?-



I förrgår när vi hade idetorka och inte var sugna på något speciellt i matväg fick det bli en salig blandning av plockmat. Det blev riktigt, riktigt gott. 



Jag älskar räkor och jag älskar att äta plockmat. Tapas är något som jag saknar här i Varberg. Varför kan ingen duktig och matintresserad människa öppna en tapasrestaurang. Uppe i Göteborg har vi besökt Manana, där kan man få underbara tapasrätter. Väl värd ett besök om man är i Göteborg.

Igår fyllde vårt lilla ♥ 9 månader. Yr mamma som jag är, hade jag fått för mig att det var idag fredag som det var den 10:e. Men nehe, det var visst igår. Jaja, tur att Ebba ändå inte förstår om det var igår eller idag :)





Önskar er alla en trevlig helg och vi håller tummarna för bättre väder så man kan våga sig ut

All kärlek!

hjrta














2012-05-10
20:59:09

Fisksoppa med vitlöksbröd
Regn, regn och åter regn. Vad passar då inte bättre än en värmade och supergod fisksoppa. Detta receptet har jag fått av min kusin. Min kusin fick det i sin tur när hon sålde tupperware. Köpte man en speciell burk ingick detta recept på fisksoppa..

Recept till 3 pers

400 g torskfilé
1 burk krossade tomater
2 st fiskbuljongtärningar
2 st vitlöksklyftor
5 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 knippe hackad dill
1/2 kg räkor eller kräftstjärtar

Gör så här:

1. Skär torskfiléen i bitar.
2. Blanda samman tomatkrossen, fisken, smulad fiskbuljong & pressad vitlök.
3. Koka i cirka 5 min tills fisken är klar.
4. Blanda i creme fraiche, vatten & dill.
5. Koka upp i ca. 2-3 min.
6. Rör i räkorna/kräftstjärtarna.
Färdig att servera!
Passar perfekt med vitlöksbröd till.



Svårt att få till en rättvis bild - Men den är god, jag lovar :) 
-Varför inte prova den till helgen med ett glas vin-

I morgon hoppas vi på bättre väder här på västkusten. Känner att jag behöver komma ut på en låååång promenad.

All kärlek!
hjrta




2012-05-09
22:53:32

Förlåt...
Förstår ingenting. Hade tänkt delge er vad vi åt ikväll. Men, det går inte att ladda upp bilder, uppladdningsfunktionen står bara och tänker...NEJ NEJ NEJ! 
Ni får helt enkelt vänta tills imorgon, ska testa så fort jag vaknar igen. Hoppas, hoppas det funkar bättre då!

God natt vänner
All Kärlek
hjrta







2012-05-08
12:58:27

BVC & läkartid
En liten update, dock inget nytt recept just nu.
Ebbas förkylning och hosta vill inte ge med sig. Nu får det räcka ropar min kropp. Säkert Ebbas också, stackars lilla pyret. Vi började morgonen med att besöka BVC. Alltid lika spännande att se vad vågen hamnar på, då Ebba inte lyckats gå upp så mycket sedan hon föddes. Det är väl konstigt det där, antingen vill man gå ner i vikt för att man inte är nöjd med de ena och det andra. Eller så är man för smal och vill gå upp vikt, men lyckas inte. Att det aldrig kan vara bra. Varesig man är bebis, tonåring, vuxen eller gammal tycks man aldrig vara nöjd....Inte konstigt att man blir lite tokig ibland.
Men hör på denna, Ebba hade faktiskt lyckats gå upp från 7204 till 7640. Bra, inte sant? Lilla pyret hade även växt på längden och är nu 71,8 cm lång.



♥Visst är bebisfötter och händer bland det finaste som finns♥

Kramar



2012-05-07
21:18:41

Festlasagne
En riktigt härlig dag har det varit. Fullt med barn runt ens ben, snattrande mammor och ljuvligt väder. Vad mer kan man önska. Eftersom det var min tur att bjuda hem mammor och barn, var det också min tur att bjuda på något gott att äta till lunch. När hemmet fylls av liv vill jag absolut inte stå i köket, därför gjorde jag/mamma en riktigt god lasagne redan igår. Lasagne är en av de rätter som jag nästan tycker blir godare av att stå och dra sig över natten. Detta receptet är ett gammalt recept som mamma en gång började göra. Vi diskuterade faktiskt idag, att det finns många olika varianter av lasagne. Vissa torra, vissa saftiga, vissa vegetariska och andra med köttfärs. 

-Denna fick betyget saftig och super god-
Recept till 4 pers

8 lasagneplattor
2 gula lökar
smör
300 g köttfärs
3 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl vispgrädde

Sås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl riven ost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skala & hacka löken.
3. Fräs löken i smör i en stekpanna
4. Bryn lite i taget av köttfärsen
5. Blanda lök och köttfärs i stekpannan.
6. Tillsätt tomatpuré, salt, peppar & grädde.
7. Rör om & låt koka i 10 min på svag värme.
8. Smält smöret till såsen i en kastrull.
9. Rör ner mjölet.
10. Späd med mjölken.
11. Låt koka i 3-5 min.
12. Smaka av, ev lite mer salt.
13. Varva sås, lasagneplattor, köttfärsröra och ost i en ungssäkerform.
14. Gratinera i ugnen ca 30 min (jag brukar ha den inne lite längre)

Serveras med en god sallad till!








I morgon ska Ebba till BVC och väga och mäta sig. 9 månaders kontroll närmare bestämt. Herregd, vårt lilla ♥ fyller snart året. Det är stort, mycket stort. 
Då kommer det bjudas in till kalas. Smider redan planer på hur denna dag ska firas. En dag att minnas kommer det definitivt att bli.


(Två veckor innan beräknad dag)


(Ebba någon minut gammal)

♥Kärlek från första stund♥

Kramar!




2012-05-06
21:42:40

Pukka tea & mat
Stormen har lagt sig, lugnet har infunnit sig. Underbart med en alldeles egen söndagskväll. Mannen dansar förmodligen på borden i Stockholm och Ebba sover gott i sängen. Precis denna stund som är en av de bästa på hela dagen. Än bättre nu när det är vår och man hör fåglarna kvittra utanför fönstret.
Imorgon kommer 4 fikasugna mammor hit på lunch och fika. Har förberett maten och efterrätten så jag slipper stå i köket allt för mycket. Måste ju passa på att prata av sig när vi väl träffas. Recept på vad som kommer bjudas till lunch avslöjar jag imorgon. Men tänkte bjuda på morgondagens efterrätt som görs på 5 minuter och som går att förbereda långt innan. 

Recept

2 pkt Arla vaniljvisp
1 påse minimaränger
1 pkt hallon

Gör så här:

1. Vispa vaniljvispen hårt.
2. Rör ner marängerna och hallon.
3. Häll blandningen i en form (kan tex. vara en sockerkaksform).
4. Ställ in i frysen tills den ska serveras (minst 4 timmar).

Ta fram vaniljvispblandningen en stund innan den ska ätas så att den lossnar från formen. 

Denna efterrätten kan varieras i all oändlighet. Det är bara till att blanda ner det som man är sugen på. Jag har även testat daim, vilket var fantastiskt gott. Låt fantasin flöda.






I närheten där vi bor ligger en mysig liten butik som heter Basement. Där kan man hitta allt från heminredningen till ätbara/drickbara varor. Jag gick in en snabbis. Kunde inte låta bli att köpa ett detox tea från Pukka, som jag nu sitter och dricker. Gott är det. Om det gör verkan får vi se :)



Ha en härlig söndagskväll!
Tack för att just Du läser min blogg :) Lämna gärna ett avtramp.....

All kärlek!
hjrta



2012-05-05
21:26:16

Fisk & skaldjursgryta - LCHF

Underbara lördag tillsammans med Ebba. Bara Ebba och jag, då mannen är i storstaden. Började dagen med att äta favoriten Finn Crisp. Det är så gott, smått beroende faktiskt. Efter en slapp förmiddag tog vi oss ut i blåsten och inhandlade nya blommor. Liljor och mini rosor, sköra och vita.

Kvällen spenderas tillsammans med mamma/mormor. Vi båda var sugna på fisk & skaldjur. Det fick de bli, vi valde att köra en LCHF variant. Men, skulle man gärna vilja ha något mer till än bara grytan och sallad så passar potatis utmärkt.

Ingredienser till 3-4 pers

3 st torskfiléer
1 burk räkor (vi köpte frysta och skalade)
ca. 120 g crabfish
1 st purjolök
1/2 squash
15 st färska små champinjoner
1 st paprika
1 liten gul lök
3 msk sambal oelek
Limepeppar eller citronpeppar
ca. 100 g philadelphiaost
ca. 4-5 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Fräs hackad lök med delade champinjoner och skivad purjolök i smör.
2. Tillsätt tärnad paprika & squash.
3. Häll på grädden och ha i philadelphiaosten.
4. Tillsätt lime/citronpeppar och sambal oelek.
5. Dela torskfiléerna i bitar och lägg i.
6. Skär crabfishen i bitar och lägg i.
7. När fisken är vit och såsen krämig, ta av pannan från spisen.
8. Tillsätt räkorna.
9. Låt stå någon minut.

Denna rätt var verkligen underbart god. Krämig, stark och mättande för magen. Om man inte vill ha den stark, minska ner på mängden sambal oelek. 









I torsdags när det var så fint väder spenderades många timmar i trädgården. Underbart att bara vara ute och njuta av värmen. Ebba var imponerad av allt som låg på marken. Varenda löv och liten sten skulle provsmakas. Gullunge. Visar en underbar bild, när Ebba känner och klämmer på ett löv. Efter att bilden togs åkte lövet in i munnen.



All kärlek!
hjrta




2012-05-04
21:56:03

Curryfärs med pressad potatis
En rätt som många tycker om. Självklart måste man gilla curry, för att gilla detta. Gör man det är denna rätt perfekt att göra en dag när man känner sig sugen på något smarrigt och som inte kräver en massa tid. Detta receptet har jag fått med mig hemifrån och gör det med jämna mellanrum. Mannen i familjen älskar det och oftast är det han som påminner mig om att det var ett tag sen sist.

Recept till 4-6 pers (beroende på om man är storätare eller inte).
1 kg köttfärs (går bra med vilken köttfärs som helst)
2 st gul lök
2 dl chili sås
2,5 dl creme fraiche
4 dl grädde
curry
(smaka av efter eget tycke, ska dock vara ganska mycket så att det verkligen blir currysmak)
vit peppar
salt
Gör så här:

1. Skala och koka potatisen.
2. Hacka och stek gul lök i smör. Krydda med vitpeppar.
3. När löken fått färg, blanda ner köttfärsen och stek tillsammans.
4. Blanda samman grädde, creme fraiche, chilisås, curry & salt.
5. Lägg köttfärsen i en ungssäker form.
6. Häll gräddblandningen över köttfärsen och ställ in i ugnen på 200 g i ca. 15 min.
7. Pressa potatisen.
8. Serveras tillsammans med en god sallad.








För övrigt så har dagen bland annat inneburit arbete för min del. Känner mig lyckligt lottad som har chansen att få komma ut en gång i veckan och arbeta med det som jag utbildat mig till. Att själv få styra över vilken dag jag väljer att arbete och hur länge, det kallar jag lyx. Just nu får jag det bästa utav två världar. En underbar dotter att vara hemma och ta hand om och ett arbete som jag trivs väldigt bra med. Life is god!

Ha nu en trevlig fredagskväll så ses vi imorgon igen!
Love
hjrta



2012-05-03
14:54:01

Bokklubb tillsammans med 5 andra tjejer
Gårdagen gick i ett och när jag väl tänkte sätta mig vid datorn, orkade jag knappt hålla ögonen öppna. Sängen fick det bli, trots att klockan bara var 22 (tidigt för mig).
I gårkväll var 5 glada bokklubbstjejer här på kvällsmat och fika. Ja, jag kan tänka mig att ni nu tänker BOKKLUBB?? ööööö??? Inte för att låta för mycket som en pensionär så har vi faktiskt riktigt trevligt. Vi träffas en gång i månaden och till varje gång ska vi ha läst en bok som vi blivit tilldelade. Förra månaden var det min tur att välja bok, därav att de nu kom hem till för mig att "diskutera" (vi pratar mest om annat) den. Jag hade valt Potensgivarna, skriven av Karin Brunk Holmqvist.




"Värme, humor och en fantastisk historia har gjort Potensgivarna till en riktig läsarfavorit. Denna roman lockar till skratt och igenkännande leenden. Karin Brunk Holmqvist beskriver med ömhet och värme vad som händer när stad möter landsbygd och gammalt möter nytt.

Systrarna Svensson har båda passerat 70-årsstrecket och lever stillsamt och ganska förnöjt sina liv i föräldrahemmet i Borrby. När byrådirektör Alvar Klemens köper sommarhus intill blir det liv i luckan. Nya klänningar inköps i Simrishamn och de glömmer till och med bort att deras bror vill få in dem på hemmet för att ha huset som sommarstuga. En dag får de se Molins hankatt mer eller mindre kasta sig över Erlandssons honkatt Majsan efter att ha ätit bland Alvars blommor. Då får de en strålande idé om hur de ska få pengar till att installera bekvämligheter. De startar en firma i potensökande medel, och när de satt in den första annonsen i tidningen blir inget sig likt för Tilda och Elida"
.

Vi tyckte alla att det var en klart läsvärd bok. Den tåls att rekommendera.

Tjejerna bjöds på grillade hamburgare med en massa goda tillbehör så som gurka, tomat, sallad, ananas, ost, ketchup, dressing och taco chips. Till efterrätt bjöds det på marängtårta som blev så där somrig och god.

Recept till marängtårtan:
2 st färdiga marängbottnar
3-4 dl hallon (jag tog frysta som jag tinade)
1 pkt gräddglass (pappers paket)
4 dl grädde
1 ask jordgubbar
Strössel

Gör så här:
1. Lägg ena delen av marängbotten på ett fat.
2. Vispa grädden.
3. Dela glassen i bitar och lägg den på marängbottnen.
4. Bre på grädden på glassen.
5. Lägg på hallonen.
6. Lägg sedan den andra marängdelen ovanpå allt.
7. Skiva jordgubbar och garnera tårtan med dem
8. Häll på lite olika sorters strössel som extra garnering.

Snabb och lätt om man inte hinner stå i köket en halv dag. Om man vill avancera, kan man baka egen maräng. Att göra maräng klara alla, men det gäller att ha tid för det tar minst en timma i ugnen. 





Visst ser den smarrig ut? Man kan inte tro att den bara tar 5 minuter att göra. Testa ni också!!!


2012-05-01
23:44:00

1 Maj
Tiden bara springer iväg, kan inte förstå att det redan är 1 maj idag. Vädret har varit fantastiskt, biltermometern mätte 21 grader. Att känna varma vindar mot kinderna. Att se hur de små fräknarna börjar komma fram, det är vårkänslor.
Förmiddagen spenderades på bästa möjliga sätt. Kvalitetstid tillsammans med familjen, bara vara tillsammans när extra ledighet ges är lyx. Vi åkte och majade i Tvååker, fick se när de släppte ut alla kossorna. Det var första gången det anordnades där, vilket var riktigt lyckat. Man fick gå runt och kolla på de nyfödda lammen och kalvarna. Vi köpte korv och våfflor och satt i deras underbara trädgård och njöt av sol och värme. 













Tänkte också lägga upp recepten på maten som vi lagade på Valborgsmässoafton:
Ingredienser till 4 pers:
600 gr laxfilé
400 gr torskfilé
8-10 st potatisar
1 st purjolök
2 nävar bladspenat
1 pkt philadelphia ost med smak av salladslök & svartpeppar
1 pkt philadelphia ost med smak av gräslök & purjolök
Salt & svartpeppar


Gör så här:
1. Skala och koka potatisen. När den har svalnat, dela den i bitar.
2. Ta av skinnet på laxfilén och skär den sedan i mindre bitar.
3. Ta bort mittpartiet på torskfilén (där benen sitter) och skär sedan filén i bitar.
4. Hacka hela purjolöken
5. Riv 4 stycken folieark. Lägg sedan först på fisken.
6. Lägg sedan på potatisen, purjolöken & bladspenaten.
7. Klicka sedan ut philadelphia ost från båda smakerna i vardera foliepaket (jämt fördelat)
8. Salta och peppra.
9. "Knyt" ihop foliepaketen.
10. Grillas i cirka 20 min.

Jag serverade detta tillsammans med räkor. Super gott!
-Gästerna gav maten 5 av 5 möjliga poäng- 







Till efterrätt gjorde jag en mangopanacotta med passionsfrukt på.
Ingredienser till 6 st portioner:

2 st gelatinblad
1 mango, 100 g fruktkött
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
3-4 passionsfrukter (till servering)

Gör så här:

1. Fyll en skål med kallt vatten och lägg gelatinbladen i blöt.
2. Mixa fruktköttet fint med stavmixer
3. Blanda vispgrädde, mangopuré och socker i en kastrull.
4. Ge gräddblandningen ett uppkok och dra kastrullen från plattan.
5. Skaka av gelatinbladen, rör ner dem i grädden och låt dem smälta.
6. Häll grädden i glas och låt stelna i kylen i minst 3-4 timmar.
7. Gröp fruktköttet ur passionsfrukterna och toppa pannacottan med det. 

-Gästerna gav efterrätten 3 av 5 möjliga poäng-
" Krämig och sötsyrlig! Kan förberedas i god tid så att du inte behöver stressa i sista minuten"


All kärlek!
hjrta



2012-05-01
01:10:39

Underbara vänner
Ja, precis så har vi spenderat vår Valborgsmässoafton. Tillsammans med de bästa.
Kvällen inleddes med god dryck och efter det åt vi lax och torsk knyten med räkor. Till efterrätt serverades en mango & passionsfrukts panacotta. Kvällens gäster gav all mat poäng. 1-5 rankade vi den.
Imorgon kommer recepten och mer om rankingen. 

Nu sängen så vi är pigga imorgon när vi ska ut och maja och kolla på kossorna.
Ebbas första Valborgsmässoafton är över. Hon lyckades faktiskt hålla sig vaken, så hon fick se elden och alla människor som vågat sig ut från sina stugor. Man märker direkt när det är några plusgrader mer ute. 
Alla vågar sig ut.

VÄLKOMMEN VÅREN OCH 1 MAJ!


-Ebba 7 veckor-