2012-10-10
08:31:05
Tigerkaka
1. Smörj och mjöla en av lång form, eller en kransform på ca två liter.
2. Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.
3. Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.
4. Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.
5. Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.
6. Tillsätt torrvarorna och rör slätt.
7. Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.
8. Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.
9. Grädda i 175 grader cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.
10. Vänta några minuter efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.
Oh jag riktigt känner i munnen den goda o fina kakan! Finaste goa Ebba,så söt!Jag vad du inte kan laga i mat väg och baka det "vette tusan"! Du är såå duktig,tack för din fina blogg,kramar Gunilla