2013-02-11
13:29:00
Kanelmuffins
Ingredienser – ca 8 st
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
0.25 tsk kanel
75 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 dl mjölk
Kaneltopping:
3 msk strösocker
0.5 tsk kanel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 190 grader.
2. Placera ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
3. Blanda de torra ingredienserna väl i en bunke (ej socker).
4. Vispa smör och socker i en separat bunke, till en ljus, fluffig smet.
5. Tillsätt ägget under vispning. Rör i mjölblandningen i äggsmeten, så att det blir en jämn och klumpfri smet.
6. Tillsätt slutligen mjölken och rör om väl. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
7. Rör ihop socker och kanel till toppingen i en liten skål. Strö över de ogräddade muffinsen och baka i mitten av ugnen i ca 15 min, testa att provsticka för att se om de är klara, de ska vara helt kladdfria!