dagarmedmig

2012-05-01
23:44:00

1 Maj
Tiden bara springer iväg, kan inte förstå att det redan är 1 maj idag. Vädret har varit fantastiskt, biltermometern mätte 21 grader. Att känna varma vindar mot kinderna. Att se hur de små fräknarna börjar komma fram, det är vårkänslor.
Förmiddagen spenderades på bästa möjliga sätt. Kvalitetstid tillsammans med familjen, bara vara tillsammans när extra ledighet ges är lyx. Vi åkte och majade i Tvååker, fick se när de släppte ut alla kossorna. Det var första gången det anordnades där, vilket var riktigt lyckat. Man fick gå runt och kolla på de nyfödda lammen och kalvarna. Vi köpte korv och våfflor och satt i deras underbara trädgård och njöt av sol och värme. 













Tänkte också lägga upp recepten på maten som vi lagade på Valborgsmässoafton:
Ingredienser till 4 pers:
600 gr laxfilé
400 gr torskfilé
8-10 st potatisar
1 st purjolök
2 nävar bladspenat
1 pkt philadelphia ost med smak av salladslök & svartpeppar
1 pkt philadelphia ost med smak av gräslök & purjolök
Salt & svartpeppar


Gör så här:
1. Skala och koka potatisen. När den har svalnat, dela den i bitar.
2. Ta av skinnet på laxfilén och skär den sedan i mindre bitar.
3. Ta bort mittpartiet på torskfilén (där benen sitter) och skär sedan filén i bitar.
4. Hacka hela purjolöken
5. Riv 4 stycken folieark. Lägg sedan först på fisken.
6. Lägg sedan på potatisen, purjolöken & bladspenaten.
7. Klicka sedan ut philadelphia ost från båda smakerna i vardera foliepaket (jämt fördelat)
8. Salta och peppra.
9. "Knyt" ihop foliepaketen.
10. Grillas i cirka 20 min.

Jag serverade detta tillsammans med räkor. Super gott!
-Gästerna gav maten 5 av 5 möjliga poäng- 







Till efterrätt gjorde jag en mangopanacotta med passionsfrukt på.
Ingredienser till 6 st portioner:

2 st gelatinblad
1 mango, 100 g fruktkött
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
3-4 passionsfrukter (till servering)

Gör så här:

1. Fyll en skål med kallt vatten och lägg gelatinbladen i blöt.
2. Mixa fruktköttet fint med stavmixer
3. Blanda vispgrädde, mangopuré och socker i en kastrull.
4. Ge gräddblandningen ett uppkok och dra kastrullen från plattan.
5. Skaka av gelatinbladen, rör ner dem i grädden och låt dem smälta.
6. Häll grädden i glas och låt stelna i kylen i minst 3-4 timmar.
7. Gröp fruktköttet ur passionsfrukterna och toppa pannacottan med det. 

-Gästerna gav efterrätten 3 av 5 möjliga poäng-
" Krämig och sötsyrlig! Kan förberedas i god tid så att du inte behöver stressa i sista minuten"


All kärlek!
hjrta



Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: