dagarmedmig

2013-06-12
18:29:40

Kycklingspett som passar både stora & små
 
 
  
 
HETA KYCKLINGSPETT
4 pers
 
Träspett
ca. 800 g kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
1 dl tjock turkisk yoghurt
1 msk tomatpure
1/2 citron (skal och saft)
1 tsk paprikapulver
2 nypor chilipulver
salt och peppar
2 msk olivolja
 
Gör så här:
1. Skär kycklingfilén i mindre bitar.
2. Skala och finhacka vitlöken.
3. Blanda den med yoghurt, tomatpure, citron, kryddor och olivolja.
4. Blanda noga och rör ner kycklingen.
5. Täck bunken med plast och marinera i kylen över natten.
6. Blötlägg träspetten en stund innan tillagning.
7. Trä kycklingen på spett och grilla cirka 4-5 minuter runt om.
 
 
 
 
 
- Vi grillade champinjoner som tillbehör, så gott! - 
 
♥ Kramar ♥
 
 

2013-06-02
20:22:00

Färskpotatis i stora lass
När det vankas sommar tänds grillen var och varannan kväll. Det är så underbart när man under sommaren kan flytta ut en del av köket. Hemma hos oss får vi varsin syssla. Johan sköter köttet och jag tillbehören. Perfekt uppdelning. Jag älskar nämligen att exprimentera med olika nya såser, sallader och potatis/pasta varianter. I fredags grillade vi lax och revben, konstig kombination kan tyckas men killarna ville ha revben och tjejerna lax så då är det bara till att försöka uppfylla allas önskan. 
Jag tog på mig att fixa en smarrig färskpotatissallad. 
 
Härromdagen damp nya Elle mat & vin ner i brevlådan, det fanns hur mycket gott som helst. Jag har en massa recept som jag ska prova i sommar. Jag började i fredags med att prova detta nya recept
 
Färskpotatissallad med prästost och honungsvinägrett
8 pers
 
1 kg färskpotatis
1 purjolök
1 ask coctailtomater
1 påse blandad sallad
300 g prästost
1 burk coctailkapris
 
Dressing:
2 dl olivolja
1/2 dl vinäger
2 msk honung
flingsalt och nymalen svartpeppar
 
Gör så här:
 1. Skrubba och koka potatisen precis mjuk i saltat vatten.
2. Låt svalna och lägg i en skål (dela potatisen om den är stor).
3. Strimla purjolök. Dela tomaterna.
4. Lägg sallad och alla grönsaker i skålen med potatisen och blanda.
5. Skär osten i bitar och strö över.
6. Rör samman vinägrett och ringla över salladen. 
7. Dekorera med cocktailkapris.
 
 
 
 
- Som tillbehör hade vi vitsparris som vi kokade och sen blandade med smör och flingsalt. Såserna köpte vi färdiga - 
 
Hoppas att din helg varit bra och att du hunnit med att vara ute i det fina vädret :)
All kärlek!
 
PS. ikväll grillar vi kycklingspett, nytt spännande recept kommer i veckan, så glöm inte att kika in :)