2013-01-30
21:37:36
wow wow wow...
100 g smör
150 digestivekex
150 g chocolate chip cookies
Fyllning
3 ägg
1,5 dl socker
200 g färskost
3 dl grädde
50 g rostade mandelspån
1 dl nutella (rumstemp)
Garnering
Chokladsås och ev. frukt
Gör så här
1. Smält smöret. Smula sönder kex och kakor och blanda med smöret. Tryck ut i formen.
Ställ in i kylen.
2. Vispa äggulor och socker poröst och rör i färskosten.
3. Vispa grädden hårt och rör i den i äggulan.
4. Vispa vitorna hårt. Rör i vitorna i färskostblandningen tillsammans med den rostade mandeln.
5. Bred ut hälften av blandningen i formen. Ringla över hälften av nutellan (jag använde mer än vad som skulle vara, för jag älskar verkligen nutella ).
6. Rör ned resten av nutellan i smeten som är kvar och bred ut på resten av smeten.
Ta upp den i god tid innan du ska servera, så den hinner tina..
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9598_51098412e087c3635a55abe5.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9599_510984539606ee5ca828bb14.jpg)
2013-01-28
08:55:00
Borta bra men hemma bäst...
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9415_510624c0ddf2b352015cd66a.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9410_51062557ddf2b351c4f648d1.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9362_510623b8ddf2b351ab82dfef.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9386_5106240fe087c32c729e526d.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9417_510629589606ee5b05e326b1.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9506_51062a3dddf2b351d69bc113.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9548_51062ac5ddf2b351bfb1bcc5.jpg)
Pajdegen
50 g rumstempererat smör/ margarin
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna till degen och knåda samman till en smidig deg. Klä in pajformen. Tryck upp degen på kanterna.
Fyllning
500 g nötfärs
1 stor gul lök
½ l kantareller alt. konservburkarna på affären, ta 2 små.
2 vitlöksklyftor/ alt. vitlökspeppar
Chilipulver & paprikapulver
salt & peppar
Täcket
5 dl créme fraiche
2 dl riven ost, gärna lagrad
Hacka löken och fräs den tillsammans med köttfärsen. Krydda efter smak och tillsätt kantarellerna mot slutet. Fördela i pajskalet. Bred créme fraichen över köttfärsblandningen och strö över den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen tills allt är varmt och osten fått gyllenbrun färg. Cirka 20 minuter. Servera med fräsch sallad.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9572_51062d2bddf2b351e19d8880.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9573_51062e33ddf2b352015cd6e2.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9574_51062e71e087c32cc61e2242.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9580_51062ed3ddf2b351d69bc15e.jpg)
2013-01-16
16:07:07
Lingonpannacotta
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9005_50f6bfa49606ee5599ab714f.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_8941_50f6bfd0ddf2b3076483f3c7.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_8958_50f6bff3e087c35a17b3bdcb.jpg)
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Under tiden börjar du med gräddblaningen.
2. Häll i grädde i en kastrull tillsammans med socker, och en skuren vaniljstång. Skrapa gärna ur vaniljen”fröna” direkt ner i grädde + själva vaniljstången.
3. Låt koka upp på svag värme, när det kokat – ta bort från värmen och vispa ner gelatinbladen tills de löst sig helt.
4. Häll i lingonen och mixa med stavmixer till en rosa slät smet. Sila det innan du häller upp det i vackra glas.
- Låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering. Dekorera med lingon innan de serveras-
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9311_50f6c1ab9606ee55d66eacbc.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9316_50f6c1d49606ee55e4af6264.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9318_50f6c1faddf2b3079f62064c.jpg)
2013-01-13
21:14:48
Fläskfilé i ugn...
2. Häll vattnet i stekpannan och sila det ner i en kastrull.
3. Skär mozzarellan i små fyrkanter. Plocka bladen av nästan hela basilikakrukan. Hacka dem och valnötskärnorna. Skär paprikan i småbitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda samman ingredienserna till täcket. Tillsätt salt och peppar.
4. Skär filén i cm-stora skivor och lägg dem omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket längs med hela filén. Försök att lägga allt ovanpå köttet. Ställ in fatet i ugnen ca 15 min tills osten smält och valnötterna är rostade utan att de blivit brända.
5. Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redning och creme fraiche. Vispa ner det i skyn. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja och peppar.
6. Servera ugnsstekta potatisklyftor, haricots verts och sallad.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9321_50f31546e087c35d40356991.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9322_50f31587e087c35d3e9b0d15.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9325_50f314989606ee0264305363.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9328_50f314699606ee02bf0fb6ab.jpg)
2013-01-10
18:00:00
Kyckling med parmaskinka och balsamsås...
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl Arla Ko® vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9215_50ede0e09606ee4c893b830f.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9216_50ede1119606ee4c6a6e356e.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9217_50ede14c9606ee4c67adbdf2.jpg)
2013-01-09
22:15:00
Härliga vänner på besök....
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2012/img_9198_50d61391ddf2b32cb9001f83.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9200_50eddc3d9606ee4c67adbd46.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9202_50eddce3e087c32bf68f2680.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9203_50eddd4eddf2b365b9e95848.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9206_50eddd9be087c32bf5e8e201.jpg)
2013-01-08
21:57:18
Att använda kotletter...
För att det är så lätt att variera och för att det är så gott. Som jag skrev i mitt förra inlägg försöker jag testa att laga så mycket LCHF mat som möjligt.
Jag kan erkänna att jag inte lyckats helt och hållet, då jag syndat med bröd och tårta när vi var på kalas i söndags. Kunde inte motstå frestelsen 😝😄
Tidigare idag tog jag fram kotletter ur frysen. Kotletter är gott, lätt att tillaga och lätt att variera. Idag gjorde jag absolut inget avancerat, utan gjorde det "gamla vanliga" som går snabbt och enkel när tiden är knapp.
Eftersom att min kära sambo inte gillar att utesluta pasta, ris och potatis, kokade jag ris till honom. Till mig blev det en god sallad. Perfekt att kombinera också.
Kotletter med svamp
4 pers
6 st kotletter
2 burkar champinjoner
5 dl grädde
1 msk soja
Maizena redning för bruna såser
Allroundkrydda
Vitpeppar
Gör så här:
1. Stek kotletterna i smör så att de får en fin färg på bägge sidor. Lägg de sedan på en tallrik.
2. Stek sedan champinjonerna.
3. Lägg tillbaka kotletterna tillsammans med champinjonerna och häll på grädden.
4. Red av såsen med maizena redning efter önskad konsistens.
5. Smaksätt såsen med soja, allroundkrydda och vitpeppar.
- Tillsammans med en god sallad blir det en perfekt LCHF rätt. I min sallad hade jag avokado, gurka, tomat, pinjenötter, blandsalladmix och olivolja smaksatt med citron -
En perfekt maträtt att göra när man kommer hem från jobbet. Snabbt och enkelt, det gillar vi 😄👍
All kärlek till er ❤
2013-01-02
22:20:47
Datastrul...
Tekniken är fantastisk när den fungerar, men när det strular så är det inte roligt 😝 Det började med att jag inte kunde blogga pga. Att blogg.se sidan strular med att jag inte kan publicera mina bilder. Utan bilder ingen rolig blogg, eller hur? Sen helt plötsligt gick vårt modem här hemma sönder, och genom viss efterforskning visade det sig att det gått sönder. Ett nytt är på väg😄
Just nu får ni hålla tillgodo med att jag bloggar från min mob och att bilderna är något sämre då det är mobilbilder😖
Över till något annat - jag har länge hört många prata om LCHF. Jag har inte själv så mycket åsikter om metoden, då jag aldrig provat att äta efter den. Har några i min omgivning som äter efter LCHF och som älskar det och som verkligen gått ner i vikt samt mår mycket bättre. Tummen upp för det!
Sen har jag även hört att det är farligt osv. Med tanke på alla dessa olika åsikter tänker jag nu själv testa några månader framöver, för att sedan kunna prata av egna erfarenheter. Jag kommer inte att vara super strikt, utan jag har bestämt att jag ska kunna unna mig lite sött med jämna mellanrum😄 jag tror inte jag skulle kunna funka som människa annars..
Har du ätit efter någon speciell metod någon gång? Har du kanske några bra LCHF tips?
Jag har olika delmål och det är att ta en månad i taget, så får vi se hur det blir..
Här kommer mitt första LCHF tips: Kryddig LCHF kyckling
4 pers
2 broccolihuvud
4 st kycklingfiléer
1 röd paprika
3 tsk sambal oelek
4 msk mango chutney
4 dl grädde
1 pkt bacon
Riven ost
Svartpeppar, vitpeppar, rosépeppar
Salt
Gör så här:
1. Salta och peppra (vitpeppar&svartpeppar) kycklingfiléerna
2. Stek dem i smör så de får färg på bägge sidor. Ska ej vara genomstekta.
3. Skiva paprika och lägg i en ungsform.
4. Lägg kycklingfiléerna ovanpå paprikan.
5. Stek bacon och lägg dem sedan ovanpå kycklingen.
6. Blanda samman grädde, sambal oelek, mango chutney och rosépeppar.
Häll det i formen.
7. Strö över riven ost och ställ sedan in i ugnen på 175 grader tills kycklingen är genomstekt.
8. Koka broccolin i lättsaltat vatten.
- Maten var riktigt god, kommer absolut att göras igen här hemma -
Trots att jag kommer köra LCHF kommer jag tipsa er om annat också och självklart kan man äta alla mina LCHF recept med potatis, pasta eller ris till om man vill det 😄 välj själv 👍
Önskar er alla en underbar start på det nya året!
Kramar