2013-01-16
16:07:07
Lingonpannacotta
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9005_50f6bfa49606ee5599ab714f.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_8941_50f6bfd0ddf2b3076483f3c7.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_8958_50f6bff3e087c35a17b3bdcb.jpg)
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Under tiden börjar du med gräddblaningen.
2. Häll i grädde i en kastrull tillsammans med socker, och en skuren vaniljstång. Skrapa gärna ur vaniljen”fröna” direkt ner i grädde + själva vaniljstången.
3. Låt koka upp på svag värme, när det kokat – ta bort från värmen och vispa ner gelatinbladen tills de löst sig helt.
4. Häll i lingonen och mixa med stavmixer till en rosa slät smet. Sila det innan du häller upp det i vackra glas.
- Låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering. Dekorera med lingon innan de serveras-
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9311_50f6c1ab9606ee55d66eacbc.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9316_50f6c1d49606ee55e4af6264.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3505309/images/2013/img_9318_50f6c1faddf2b3079f62064c.jpg)
Det ser fräscht ut. Får vi nog prova!
Kram