dagarmedmig

2012-07-27
22:16:49

Somrig paj...
Nu när solen och värmen visar sig från sin bästa sida, passar det utmärkt att laga något riktigt somrigt. För några år sedan blev jag bjuden på en underbart god räkpaj av min moster, den tänker jag bjuda er på idag.
 
Kall räkpaj
4 port
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g margarin eller smör
3 msk vatten
 
Fyllning:
500 g oskalade (tinade) räkor
1 finhackad gul lök
200 g philadelphiaost (light)
2 dl (lätt) créme fraiche
1 burk (100 g) röd caviar (stenbitsrom)
Gröna oliver
Dillkvistar
1 st citron
 
Gör så här:
1. Hacka/gaffla ihop mjöl och tunnskivat smör/margarin i en bunke till smuldeg.
2. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en slät deg och låt den ligga kallt en stund.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Tryck ut degen i en pajform (27-28 cm i diameter) så att botten och kanterna täcks.
5. Nagga botten med en gaffel.
6. Grädda 12-15 minuter, så att pajenskalet får lite färg. Låt pajskalet kallna.
7. Skala räkorna och hacka löken.
8. Rör ihop philadelphiaost, créme fraiche och lök.
9. Bred ut blandningen i pajskalet. 
10. Garnera med räkor, stenbitsrom, oliver, dillkvistar och citron.
 
 
- Innan garnering -
 
 
 
- Färdig garnerad och klar att njutas av -
 
Till pajen drack vi en av mina favorit drycker när det kommer till alkoholhaltiga alternativ, Asti cinzano. Lätt druckit, mousserande & sött ;) 
 
 
Önskar er alla en underbar helg med hopp om bra väder!

Kommentar:
#1: Malin

Guuuud vad god den här pajen ser ut, måste absolut testa den!! Jättefin blogg med mycket fin inspiration!! Kramar

Svar: Tack Malin för din fina ord, de värmer gott! Tycker absolut att du ska testa pajen, den är verkligen värd att testa. Trots att Johan inte gillar paj så värst mycket, älskar han denna (han tog 3 ggr ;) det säger väl allt:) Kramar till dig
Emelie Ånhed

2012-07-28 @ 10:56:54
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: