dagarmedmig

2012-05-05
21:26:16

Fisk & skaldjursgryta - LCHF

Underbara lördag tillsammans med Ebba. Bara Ebba och jag, då mannen är i storstaden. Började dagen med att äta favoriten Finn Crisp. Det är så gott, smått beroende faktiskt. Efter en slapp förmiddag tog vi oss ut i blåsten och inhandlade nya blommor. Liljor och mini rosor, sköra och vita.

Kvällen spenderas tillsammans med mamma/mormor. Vi båda var sugna på fisk & skaldjur. Det fick de bli, vi valde att köra en LCHF variant. Men, skulle man gärna vilja ha något mer till än bara grytan och sallad så passar potatis utmärkt.

Ingredienser till 3-4 pers

3 st torskfiléer
1 burk räkor (vi köpte frysta och skalade)
ca. 120 g crabfish
1 st purjolök
1/2 squash
15 st färska små champinjoner
1 st paprika
1 liten gul lök
3 msk sambal oelek
Limepeppar eller citronpeppar
ca. 100 g philadelphiaost
ca. 4-5 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Fräs hackad lök med delade champinjoner och skivad purjolök i smör.
2. Tillsätt tärnad paprika & squash.
3. Häll på grädden och ha i philadelphiaosten.
4. Tillsätt lime/citronpeppar och sambal oelek.
5. Dela torskfiléerna i bitar och lägg i.
6. Skär crabfishen i bitar och lägg i.
7. När fisken är vit och såsen krämig, ta av pannan från spisen.
8. Tillsätt räkorna.
9. Låt stå någon minut.

Denna rätt var verkligen underbart god. Krämig, stark och mättande för magen. Om man inte vill ha den stark, minska ner på mängden sambal oelek. 









I torsdags när det var så fint väder spenderades många timmar i trädgården. Underbart att bara vara ute och njuta av värmen. Ebba var imponerad av allt som låg på marken. Varenda löv och liten sten skulle provsmakas. Gullunge. Visar en underbar bild, när Ebba känner och klämmer på ett löv. Efter att bilden togs åkte lövet in i munnen.



All kärlek!
hjrta




Kommentarer:
#1: Martin

Finaste goa Ebba!

2012-05-07 @ 00:13:39
#2: Emelie Ånhed

Du är bästa Martin hälsar Ebba :)

2012-05-07 @ 20:34:06
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: