dagarmedmig

2012-10-20
20:34:36

Kyckling två dagar i rad.....
bara för att det är så gott. Kyckling går att variera i all oändlighet, vilket uppskattas här hemma. Har alltid en 2 kg låda kycklingfiléer i frysen, smidigt att ta fram när kycklingsuget sätter in. 
Både igår och idag har jag gjort rätter med kyckling, tråkigt kan tyckas, men rätterna är ju så olika att man inte bryr sig om att det är kyckling och åter kyckling.. 
Ikväll lagade jag en kycklinggryta
 
Emelies kycklinggryta med pesto 
4 pers
 
3 st kycklingfiléer
1 squash
2 paprikor i valfri färg
1 rödlök
smör
1 burk créme fraiche
2,5 dl grädde
1 burk ICA pesto med smak av soltorkadetomater, parika & chili (130 g)
Salt & svartpeppar 
Persilja
 
Gör så här:
1. Strimla och skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
2. Skär squash i stavar, skivor eller halvmånar - som du vill ha dem.
3. Strimla rödlöken
4. Skiva paprikan
5. Fräs squash till de får lite färg. Lägg på en tallrik.
6. Fräs sedan rödlöken en liten stund. Tillsätt paprikan och fräs lite till. Lyft över på tallriken.
7. Fräs kycklingbitarna och krydda med salt och svartpeppar. Lyft över på tallriken.
8. Häll grädde, créme fraiche, pesto i grytan och blanda samman. 
9. Lägg i allt från tallriken i såsen och låt koka upp några minuter.
10. Blanda i lite persilja.
 
- Servera med pasta eller ris -
 
 
 
 
 
Ebba in action. Hon kommer förmodligen bli kock när hon blir stor för hon älskar att röra i grytorna och vara med både under matlagningen och efter ;) ;) 
 
Ha en fortsatt bra helg!
♥ Love ♥

Kommentarer:
#1: Lina Ahl

Lagade detta igår och det var supersmarrigt. :) tummen upp från både mig och Mattias. :)

Svar: Vad kul att ni båda gillade maten Lina :) Hälsa mannen ! Önskar er en fortsatt bra helg :) Kramar
Emelie Ånhed

2012-10-23 @ 20:04:30
#2: Gunilla

Sötaste kocken jag någonsin sett!Kram,Gunilla

Svar: Visst är hon Gunilla :) Min lilla prinsessa ! Ha en fortsatt bra helg och hälsa alla :) Kramar
Emelie Ånhed

2012-10-27 @ 09:35:15
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: