dagarmedmig

2012-08-16
23:26:32

Vi vill ha mat, mat, mat!!
Här hemma var det ett tag sedan vi grillade, så ikväll kändes det som ett perfekt tillfälle. Bäst att passa på så länge solen visar sig från sin bästa sida.
 
Somrig potatissallad och grillad fläskfilé
4 pers
 
Cirka 900 gram fläskfilé
1 st röd chili
4 st vitlöksklyftor
Citron-olivolja
Färskpotatis
1 bunt grön sparris
1 bunt rädisor
1 mango
1/2 gurka
Salt & svartpeppar
 
Gör så här:
1. Skär fläskfilén i 4 st portionsbitar och lägg i en plastpåse.
2. Hacka chillin i stora bitar och lägg i påsen. Pressa sedan ner 2 st vitlöksklyftor.
3. Ta cirka 1/2 dl olivolja och häll i påsen. Salta och peppar. Låt ligga i kylen några timmar.
 
- Bäst blir det, tycker jag om man grillar fläskfilén, men självklart går det också bra att steka - 
 
 
4. Koka potatisen och sparris i lätt saltat vatten.
5. Skär gurkan i stavar och lägg på ett fat. Dela mango och rädisor och blanda med gurkan. 
6. När potatisen kokat färdigt, låt den svalna något. Dela sedan potatisen på mitten om de är stora, annars låt de vara hela. 
7. Ta av sparrisen från plattan när de känns mjuka. Dela sparrisen på mitten och blanda med de andra grönsakerna.
8. Ringla över citron-olivolja och krydda med svartpeppar och havssalt.
 
Smaklig måltid!
 
 
 
 
All kärlek!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: