2012-11-07
20:08:00
Hemlagat är godast
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 tsk Dijonsenap
1 tsk kalvfond
1 liten riven gul lök
salt och peppar efter behag
1. Vispa ihop alla ingredienserna utom köttfärsen i en skål. Låt stå ett tag så att det får tjocka till sig (5 – 10 min).
2.Smaka gärna av, och om det är lite för salt gör det inget för när man sen tillsätter köttfärsen behöver den ganska mycket sälta.
3. Blanda köttfärsen och det resterande ihopvispade ingredienserna med händerna i en stor skål.
4. Rulla till ca 25 köttbullar.
5. Sätt på plattan på högsta värmen och lägg i smör som får fräsa upp. Lägg i köttbullarna och sänk värmen till hälften. Stek tills köttbullarna inte är råa i mitten och fått en knaprig yta.
- Till köttbullarna hade vi potatis, brunsås, lingon och inlagd gurka, muuums -
- Ebba gjorde sin "starka min" efter att hon ätit en köttbulle, det kallar vi tummen upp här hemma -
Svensk husmanskost det slår allt.Ett säkert kort,bilderna är ljuvliga! Ebba,finaste duktiga lilla tös!Kram Gunilla