dagarmedmig

2012-09-21
21:04:29

Bättre sent än aldrig....
Herregud vad det regnar, det slutar ju aldrig. Johan har varit ledig idag så vi passade på att ha en "familjedag". Eftersom att det ösregnade var det inte till att tänka på att göra någon utomhusaktivitet. Vi åkte istället till Kungsmässan, strosade runt och mådde bra :) 
 
Så fort vi kom hem fick det bli till att åka och fylla upp vårat kylskåp, som ekat tomt några dagar.. Med tanke på vädret så fick det bli en kycklinggryta till kvällsmat. Tyvärr blev det inget vin till grytan, då vinet är inlåst i kallförrådet med alla getingar. Ja, ni hörde rätt :) 
 
I veckan som gått har vi haft så himla mycket getingar här hemma. I vårt takfönstret i vardagsrummet har det som mest varit runt ett 10 tal getingar samtidigt, vilket kändes lite väl olustigt.
Varje kväll har vi fått agera mördare här hemma. Sprungit runt som galningar med HN i högsta hugg som bästa mordvapen.. Men inte har det hjälpt. Situationen kändes inte hållbar med tanke på att Johan är allergisk och Ebba som numera går och är överallt och ingenstans, vi var helt enkelt tvugna att ta på oss underställ, luvtröjor, vantar och bege oss in i kallförrådet för att se om vi kunde se något getingbo.
Tyvärr kom vi inte så långt innan vi blev attackerade av ett tiotal getingar som inte var så glada över att vi var inne på deras revi och lös med lampor. En vettskrämd Johan med svettpärlor i pannen och ett i slaget huvud, en skrikande Ebba och en rädd men förbannad Emelie, såg vi oss besegrade av getingarna. Vi fick helt enkelt ge upp jakten på boet och istället tejpa igen dörren och ringa anticimex..
 
Väl på plats så fanns det inget bo i vårt kallförråd, utan de jävla (jag vet att man inte ska svära men just nu var jag tvungen) getingarna har byggt sig ett bo under våra takpannor. Sen tar det sig in, på något sätt i vårt kallförråd och sen genom springan i dörren ut i vårt vardagsrum. Herregud att det ska vara så svårt att få tag på de onda getingarna. Anticimex ville inte ta bort boet, bättre att vänta på frosten för då dör drottningen och sen dör hennes betjänter. Så nu sitter vi här i vårt vardagsrum, med en igentejpad dörr och inget vin :) :) 
Tyvärr känner vi oss besegrade ännu en gång då vi trots tejp och stängda fönster får in getingar i vårt vardagsrum. Inte lika många men de kommer in. Hur bär de sig åt och vart kan de komma in någonstans???
 
Jaja, nu ska jag inte tjata mer om våra hemska getingar, utan ge er dagens recept.
 
Kycklinggryta med avocado
4 pers
 
3 kycklingfiléer
1/2 purjolök
1 tsk curry
salt
smör att steka i
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
3 msk mango chutney
2 d creme fraiche
1 dl grädde
soja
2 mogna avocado, skurna i bitar
 
Gör så här:

1. Skär kycklingen i små bitar och bryn dem i smöret. 

2. Strimla purjolöken och låt den fräsa med kycklingen.

3. Pudra över curry och salta. Tillsätt vatten, buljongtärning och chutney.

4. Låt puttra en stund och tillsätt sedan creme fraiche och grädde.

5. Smaka av med en skvätt soja.

6. Ta grytan av plattan och rör ner avocadon.

- Jag serverade kycklinggrytan med ris, men passar även bra till pressad potatis och en härlig sallad -

Smaklig måltid vänner !
 
 
 
 
 
 Även Ebba gillade maten och då är den god :)
 
Önskar dig en skön fredagskväll. Nu blir det Skavlan här hemma. Kollar du på det också kanske?
 
♥ Kramar ♥

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: