dagarmedmig

2013-01-13
21:14:48

Fläskfilé i ugn...
Denna bloggs syfte är att inspirera och bidra till nya recept och tips på vad man kan göra i köket. Jag utgår helt och hållet från vad jag tycker bäst om, självklart försöker jag variera mig så gott det går för att alla som kikar in här blir inspirerade. Jag testlagar alltid recepten som jag lägger ut på bloggen och besparar er de recept som varit rena besvikelser.. 
 
Det är tack vare er som besöker min blogg som jag tycker att det är roligt och sporrande att fortsätta skriva. Tack för att just du kollar in här då och då:) :) 
Om det är något speciellt som ni skulle vilja ha tips på eller något annat som ni tänker på, hojta till..
 
När det vankas helg tycker jag att det är roligt att laga något extra gott och använda linte extra lyxiga råvaror. Tycker det är mysigt när man skiljer på vardagen och helgen. Mys behöver man i massor. 
Denna fredagskväll tog jag fram en fläskfile från frysen och tillagade följande måltid. 
 
Fläskfilé i ugn 
4 pers
 
500 g fläskfilé
2 msk smör
1tsk salt
 
2 krm svartpeppar
1 pkt mozzarella ost
1st kruka basilika
1 st röd paprika
2 st vitlöksklyftor
Salt 
Svartpeppar
 
3 dl vatten
2 - 3 msk kalvfond koncentrerad
1 msk ljus maizenaredning
1,5 dl crème fraîche 
1 tsk soja
Svartpeppar
 
Potatis
Sallad
 
1. Sätt ugnen på 225°. Putsa filén från fett och senor. Bryn den till vacker brun färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Tag upp filén och lägg den på en skärbräda.
2. Häll vattnet i stekpannan och sila det ner i en kastrull.
3. Skär mozzarellan i små fyrkanter. Plocka bladen av nästan hela basilikakrukan. Hacka dem och valnötskärnorna. Skär paprikan i småbitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda samman ingredienserna till täcket. Tillsätt salt och peppar.
4. Skär filén i cm-stora skivor och lägg dem omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket längs med hela filén. Försök att lägga allt ovanpå köttet. Ställ in fatet i ugnen ca 15 min tills osten smält och valnötterna är rostade utan att de blivit brända.
5. Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redning och creme fraiche. Vispa ner det i skyn. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja och peppar.
6. Servera ugnsstekta potatisklyftor, haricots verts och sallad.
 
 
 
 
 
Önskar dig en slapp och härlig söndagskväll!
Kramar Emelie 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: